Emniyette bir garip tutanak krizi

Görevden alınan polislerin geri dönmesinden endişe eden Emniyet, birçok polis hakkında birbirinden ilginç tutanaklar tutmaya başladı.

Emniyette bir garip tutanak krizi

AKP’nin, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu süreci sonrası görevden aldığı kamu personeli, mahkeme kararları ile tekrar eski görevlerini dönmeye başladı. Bu süreç, en çok görevden almanın yaşandığı emniyette ise, sıkıntıya yol açtı. 

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kurum içinde terfilerin engellenmesi, mahkeme kararlarının uygulanmaması ve bazı emniyet görevlilerinin işten atılması için, “tutanak formülü” geliştirildi.

Bu formüle göre, görev yeri değiştirilmek istenen veya görevden atılmak istenen personel hakkında öncelikle tutanak tutuluyor. Ardından da inceleme veya soruşturma başlatılıyor. Böylece, görevden alınmak istenen personel için hukuki zemin hazırlanmış oluyor.

TRAJİKOMİK GERÇEKLER: VATANDAŞA CEVAP VERMEDİ, TELEVİZYONA BAKTI...

Ancak tutanaklar, personel arasında da huzursuzluğa yol açtı. Özellikle basit konularda tutulan tutanaklar, binlerce polisin diken üzerinde durmasına yol açtı. Örneğin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde, bu konudaki uygulamalarla ilgili Meclis’e de çok sayıda şikayet geldi.

Emniyet, bazı amirleri ve müdürleri habersiz baskınlarla denetlemeye başladı. Denetimlerin sonunda ise, “işe geç geldi” “mesai sırasında televizyon izledi” “vatandaşa cevap vermekte gecikti”, “asabi davrandı”, “verilen görevi yapmakta yeterli performansı gösteremedi” gibi gerekçelerle “görevi ihmal” tutanakları tutuldu.

Bu şekilde çok sayıda tutanak oluşturulurken, tutanakları soruşturmaların takip edeceği öğrenildi. Soruşturmaların ise, görevden alınmalar için gerekçe oluşturmasından endişe ediliyor. 


<< Önceki Haber Emniyette bir garip tutanak krizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER