Emniyet'e yapılan hukuksuz operasyonlara sert çıktı

Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, Samanyolu Haber TV'ye gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Laçiner, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan beri camiaya yönelik ithamları için Erdoğan'a seslenerek "Yeter artık ya ispat et ya da sus" dedi.

Emniyet'e yapılan hukuksuz operasyonlara sert çıktı

Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner, gündemde öne çıkan en önemli maddeleri Samanyolu Haber TV'de değerlendirdi. Laçiner, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan beri camiaya yönelik asılsız ithamlar için Erdoğan'a seslenerek "Yeter artık ya ispat et ya da sus" dedi. 

"İDDİALARI DESTEKLEYECEK BİR KANIT BULAMADILAR"

Ömer Laçiner, yolsuzluk ve terör soruşturmalarını yapan polislere yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan daha sonra tekrar yakalama kararı verilen polisler hakkında hukuksuzluklara tepki göstererek" Bu konu, trajikomik olmanın ötesine geçti. Bu insanları casuslukla suçladılar, bu iddiaları destekleyecek bir delil bulamadılar. Bu yaşananlar hukuk skandalıdır. AKP'nin bu operasyonlarını haklı bulanlar, bu iddiaları destekleyen bir kanıtınız var mı? Bu soruşturna hükümet tarafından, Recep Tayyip Erdoğan tarafından  delil olmaksızın devam ettiriliyor ancak 10 aydır bir netice çıkmadı.Paralel safsatasını ya ispat et ya da sus" ifadelerini kullandı.

"SANDIĞA GİTMEMEK SORUMSUZLUK"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçte birinin neden sandığa gitmedi sorusuna muhatap olan Laçiner, bu soruya" Eğer bir takım şeylerden rahatsız oluyorsanız, sandığa gitmelisiniz. Sandığa gitmeyerek bu sorumsuzluğu gösterenler şikayet etmesinler. Sandığa gitmek için ille de kazanan adaya mı oy vermek lazım. Sandığa gitmemek meşru ve haklı bir gerekçe değil" şeklinde cevap verdi.

"DEMOKRATİK TOPLUMLARDA KABUL EDİLEMEYECEK DURUM"

Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde aldığı oy oranını da değerlendiren Laçiner, "17 Aralık gibi yolsuzluk ve nüfuzu kötüye kullanma açık delileriyle ortadayken yüzde 35 oy oranını geçiyorsa bu, toplumun siyasi ahlak karnesine düşük bir not olarak geçer.Bu durum demokratik ahlaka sahip olan toplumlarda asla kabul edilemeyecek bir durum" dedi.

SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Emniyet'e yapılan hukuksuz operasyonlara sert çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER