Eğitimi bekleyen büyük tehlike

Turgay Oğur, dershaneleri kapatan kanun değişikliğinin eğitime büyük bir darbe vuracağını, kaos ve mağduriyet yaşatacağını söyledi.

Eğitimi bekleyen büyük tehlike

Turgay Oğur, eğitimdeki fırsat eşitsizliğini dershanelerin çözdüğüne dikkati çekerek, dershanelerin kapatılmasıyla oluşacak kaotik ortamın eğitimi bir kaç yılı olumsuz etkileyeceğini kaydetti. 

Gazeteci-Yazar Turgay Oğur Samanyolu Haber'e yaptığı değerlendirmede, üniversite yolunda gençleri acımasız bir rekabet ortamına sokan sistemde, dershanelerin çok ciddi bir işlevi olduğunu ifade ederek, "Bu sistemde dershaneler, eğitim-öğretimdeki açığı kapatmanın yanında, çocuğuna özel ders aldıramayacak dar gelirli ailelerin de imdadına yetişiyor. Dershanelerde eğitim alan öğrencilerin büyük çoğunluğu dar gelirli ailelerden oluşuyor. Dershanelerin kapatılması eğitimdeki fırsat eşitsizliğini arttıracak." dedi.

MERDİVENALTI EĞİTİM

Dershanelerin kapatılmasına bir çok kesimden tepkilerin olduğunu söyleyen Oğur,  'merdiven altı' uygulamalara davetiye çıkaran bu değişikliğin önümüzdeki bir kaç yılı olumsuz etkileyeceğini, eğitimde ciddi bir kaos ve mağduriyet yaşatacağını kaydetti. 
Turgay Oğur, dershanelerin kapatılmasından doğan açığın hafta sonu eğitimleriyle giderilmeye çalışılacağını hatırlatarak, "Ücretsiz olarak hafta sonu kursları açılacağı söylendi. Hiç bir şey bedava değildir. Hafta sonu yapılacak telafi derslerinde harcanacak paranın tüm milletin cebinden çıkacağını unutmamak gerekir." diye konuştu.

HUKUKA AYKIRI

Oğur, Uluslararası Ticaret Hukuku'nu tanımış bir ülkede arz talep kuralına, insan sağlığına zararlı olan sigara konusunda bile müdahale edilemediğine dikkati çekerek, "Eğitimde ciddi bir açığı kapatan ve insanlar tarafından talep edilen dershane sektörüne böyle bir darbenin vurulmasını ancak Kuzey Kore yaklaşımıyla açıklayabiliriz.En başta hukuka aykırı" diye konuştu. 

Yapılan değişiklikle ilgili kanunun bir çocuk şımarıklığıyla yapıldığını vurgulayan Turgay Oğur, iktidarın dershanelerin kapatılmasıyla oluşacak eğitimdeki kaotik ortamdan faydalanma yoluna gideceğini ve bunun eğitim sektörünü bir kaç yıl etkileyeceğini söyledi. 


<< Önceki Haber Eğitimi bekleyen büyük tehlike Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER