Ecdad yaptırdı dedi, Fatihalı cevap verdi

Başbuğ: "Ağlama Duvarını ziyaret esnasında Fatiha suresini okuyarak dua ettik."

Ecdad yaptırdı dedi, Fatihalı cevap verdi

  • İlker Başbuğ,  Ağlama Duvarında çekilen fotoğrafıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
  • Başbuğ,  Ağlama Duvarını ziyaret ettiği sırada Fatiha okuyarak dua ettiğini söyledi.

Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada dikkatleri en çok çeken kısım ise, Başbuğ'un Ağlama Duvarında ki görüntüleri üzerine yapılan savunma oldu.  

İşte o açıklama; 

"FATİHA SURESİNİ OKUYARAK DUA ETTİK"

"Hakikatler ve halkın tepkisi karşısında çaresiz kalan bazı çevreler, "kara propaganda yapmakla suçlanan şahsıma karşı insafsızca 'kara propaganda' yapmaya devam etmektedirler. 

2004 yılında, Genelkurmay 2. Başkanı iken İsrail'e resmi bir ziyaret yapmıştım. Resmi programda Kudüs'teki Ağlama Duvarı ile Mescid-İ Aksa'yı ziyarette yer almaktaydı. Ev sahibinin yaptığı tekliflere uymak ve özellikle inançlarına karşı saygılı davranmak her şeyden önce bir nezaket ve insanlık kuralıdır.

12 Haziran 2008 günü, Kudüs'teki Ağlama Duvarında çekilen fotoğraflar bir gazetede yayımlandı. Osmanlı İmparatorluğu'nun zamanında tamir ettirerek koruduğu Ağlama Duvarını ziyaret esnasında, Fatiha suresini okuyarak dua ettik.

Daha sonra da Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettik. Biz Müslümanlar için ayrı bir önemi olan bu cami de dua ederken çekilmiş fotoğraflarımız da var, ancak kendilerinde insanların inançlarını, imanını sorgulama hakkını görenler, bu fotoğrafları görmediler. Ağlama duvarında çekilmiş bu fotoğrafları, kara propaganda amaçları için kullananlar, her sıkıştıklarında bu fotoğraflara dört elle sarıldılar. İftiralarına, hakaretlerine devam ettiler"

"DÜĞMEYE BASILMIŞ GİBİ BİR GÜN SONRA GERÇEKLEŞTİ"

"Hakaret ettikleri kişinin, belki de ilk defa, Türk Ordusunun en yaygın adlarından birinin de 'Peygamber Ocağı' olduğunu dile getirmiş olmasına da kulaklarını tıkadılar. Çünkü onlar, kör ve sağırdırlar. Bu iftiracıları Allah'a havale etmenin yanında, yasal zeminde de mücadelemiz devam etmektedir ve edecektir. Bu kapsamda, Silivri 2. Sulh Ceza mahkemesi, 2 Ekim 2013 günü, Ağlama Duvarında çekilen fotoğraf üzerinden facebook isimli sitede yapılan hakaret içeren beyanlar nedeniyle yargılanmakta olan üç kişinin TCK'nun 125. maddesi gereğince 'hakaret suçunu' işlediklerinden dolayı cezalandırılmalarına karar verdi."

DHA
<< Önceki Haber Ecdad yaptırdı dedi, Fatihalı cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER