Doğu'yu en iyi bilen isimlerden önemli ikaz!

Dershaneler Anadolu'nun en ücra köşesindeki çocuklara bile yükseköğrenimin kapısını açtı.

Doğu'yu bilenler dershane hakkında konuştu!

Bingöllü kanaat önderi Molla Mücahit Beki, dershanelerle birlikte başlayan değişimi anlatırken. "Dershaneler açılmadan pek ender Bingöl'den çok az adam kazanabiliyordu mümkün değildi zaten. Çok az hiç hiç mümkün değildi." ifadelerini kullandı. Dershanelerin bir diğer katkısının eğitimde fırsat eşitliği olduğunun altını çizen Beki, "Doğu ve Güneydoğu pek öğretmenlerin gelmesi de çok az oluyor. gelmiyorlar gelmek istemiyorlar. dolayısıyla dersler boş geçiyor. O boş olan dersler acaba bu Doğu ve Güneydoğu'daki çocuklarla Batı'daki çocuklar imtihana girdiği zaman aynı imtihana girmiyorlar mı giriyorlar. tabii ki onlar kazanırlar." dedi.

Dershaneler olmadan önce çocukların daha fazla dağlara çıktığının görüldüğünü belirten Beki, "Ama dershaneler açıldıktan sonra azaldı. Tabii  terör de dershanelerin aleyhindedir. İlim okuyan ve bilen Allah'ı tanıyan kafasında Allah'ın iman hakikatleri yerleşen bir kişi dağa çıkar mı? çıkmaz." Şeklinde konuştu.

Bitlisli Kanaat Önderi İsmetullah Kızılşah ise; dershanelere sadece ticari bir kurum olarak bakmanın yanlış olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dershaneler daha Bitlis'te Doğu ve Güneydoğu'da olduğu gibi olmadığı dönemlerde gerçekten bu yüksek öğretime giden öğrencilerin sayısı parmaklarla sayılacak kadar azdı."

Dershanelerin, gençlerin dağa çıkmasına engel olmadaki rolüne de değinen Kızılşah, "Yarayı sarmışsak o zaman o sargının altına elimizden geldiğince merhem sürmektir. üzerindeki sargıyı alıp da yara açıkta kalsın bu iyi bir şey değildir." Diye konuştu.

<< Önceki Haber Doğu'yu en iyi bilen isimlerden önemli ikaz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER