Doğu Perinçek'ten AKP'yi kapatma davasıyla ilgili itiraf!

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2008 yılında AKP'ye açılan kapatma davasında iddianamenin kendisi tarafından yazıldığını doğruladı.

Doğu Perinçek'ten AKP'yi kapatma davasıyla ilgili itiraf!

Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuşan İşçi Partisi Genel Başkanı, Ergenekon Hükümlüsü Doğu Perinçek, 2008 yılında AKP'ye açılan kapatma davasında iddianamenin kendisi tarafından yazıldığını doğruladı.

Perinçek, "Baransu, “AKP’ye yönelik kapatma iddianamesini İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek yazdı” diyor..." sorusuna "O iddia kısmen doğru" şeklinde cevap verdi...

Cezaevinden çıktıktan sonra "Cemaatlerin kökünü kazıyacağız, göreve hazırız" diyen ve ilk röportajını Yeni Akit'le yapan Doğu Perinçek, "Erdoğan'a destek olacaklarını" söylemişti.

İşte Habertürk'ten Balçiçek İlter'e konuşan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçe'in itirafı;

"Baransu, “AKP’ye yönelik kapatma iddianamesini İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek yazdı” diyor...

O iddia kısmen doğru. Siyasi partiler hukuku uzmanıyım. Doktoram siyasi partilerin kapatılması üzerine. Alman siyasi partiler kanunu üzerine de bana danışırlardı. Erdoğan’ın konuşmaları, uygulamaları ortada. Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması için kitap yazdım ve sonuna suç duyurusunda bulunulması konusunda bir ek yaptım, görüş yazdım. Onlardan faydalanılmış kapatılma iddianamesi hazırlanırken. Yoksa ben savcılığa falan başvurmuş değilim.

Sizin de partiniz kapatıldı. Niye parti kapatmayı savunuyorsunuz?

Cumhuriyet’i yıkmayı hedeflemiş bir parti kapatılmalı. Erdoğan “Ben Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) Eşbaşkanı’yım ve Diyarbakır’ı merkez yapacağım’’ dediği an, o partinin kapatılması lazımdı. Neden? “Ben başka bir devletin görevlisiyim” diyor çünkü. AKP bugün de kapatılmalı.

8 seçim kazanıp oyunu sürekli artırmış, yüzde 50 oy alan bir partinin kapatılmasının demokraside yeri var mı?

Demokrasi değil bu; başka ülkeye, ABD’ye hizmet...

Nerede söyledi Erdoğan bunları?

36 yerde söyledi, çoğu kameralarda kayıtlı. “Ben BOP’un Eşbaşkanı’yım’’ diyor. “Amerika bana böyle bir görev verdi’’ diyor. Bu kapatma sebebidir."
<< Önceki Haber Doğu Perinçek'ten AKP'yi kapatma davasıyla ilgili itiraf! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER