Diyarbakır'da polisin şehit edilmesiyle ilgili akıl almaz karar!

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Diyarbakır'da yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı bilgileri köşesine taşıdı.

Diyarbakır'da polisin şehit edilmesiyle ilgili akıl almaz karar!

Diyarbakır’da 2 polisin şehit edilmesindeki güvenlik zafiyetine dikkat çeken Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, yaşanan olayla ilgili çarpıcı sorular sordu. Ali Kızıloğlu’ndan 1 gün önce şehit edilen Osman Bal’ın şehit kapsamı dışında tutulmasının meslektaşlarının büyük tepkisine yol açtığını dile getiren Takan, bölgeye ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu: "Özellikle resmi ekiplerde çalışan ve olaylara müdahale eden polislerin resmi araç ve üniforma ile göreve çıkmak istemedikleri kaydediliyor"


 İşte Ahmet Takan'ın yazısının ilgili bölümü;

Ağustos ayının son haftasında bir gün arayla gelen iki polisimizin şehit edilmesindeki perde arkası ve son iddialara bakalım;

Diyarbakır’da şehit olan istihbaratçı polis memuru Ali Kızıloğlu’nun  şehit edilmesindeki güvenlik zafiyeti ortada.

Kızıloğlu’nun Dicle Üniversitesi öğrencisi Y.E tarafından şehit edildiği iddia edilmişti. Y.E’nin terör örgütünün üniversite yapılanmasında faaliyet gösterdiği ortaya çıkmıştı.

Sorular;
* Diyarbakır Emniyeti İstihbarat Şubesi, Y.E’nin Dicle Üniversitesi’nde örgüt yanlısı eylemlerini takip ederek istihbarat dairesine bildirdiği ve telefonun dinlenmesini talep ettiği, ancak istihbarat dairesinin talebi reddettiği, doğru mu?..

* İstihbaratın yakın markaja aldığı Y.E, 2012 yılında PKK adına katıldığı  eylemlerden dolayı yaklaşık 1 yıl cezaevinde kaldı mı?.

* Y.E, tahliye edilmesinin ardından Diyarbakır Lice ilçesi kırsal alanında PKK’lı teröristler tarafından suikast eğitiminden geçirilerek eylem yapmak üzere Diyarbakır il merkezine gönderildi mi?

* Bu bilgilere ulaşan Diyarbakır İstihbarat Şubesi 2014 Haziran’ında istihbarat dairesine bildirdi mi?

* İstihbarat Dairesi, hazırlanan rapora göre, telefon dinleme talebini  neden kabul etmedi?..

* İstihbarat dairesinde Y.E’nin faaliyetleri ile ilgili incelemelerde bulunulduktan sonra dinleme talebindeki gerekçenin yetersiz olduğu ve yaz donemi itibariyle Y.E’nin üniversitede örgüt yanlısı olması eylemlere katılamayacağını gerekçe göstererek reddetmesi neyin nesi?..

* Y.E’nin telefonlarının Diyarbakır istihbaratınca dinlenmek istenmesine rağmen, istihbarat dairesince bu talebinin reddedildiğinin kamuoyunca öğrenilmesi ihtimaline karşılık, dinleme talebi telefon dinleme karar takip sisteminden silindi mi?

Diyarbakır Emniyeti’nden gelen bilgilere göre; Ali Kızıloğlu’ndan 1 gün önce şehit edilen fakat her ne sebeptense şehit kapsamına alınmayan  polis memuru Osman Bal’ın durumuna gelelim;
Saldırıya önce terör şubesi bakıyor.

Terör şubesinin araştırmaları devam ederken 2. gün Ali Kızıloğlu şehit ediliyor.
Ancak 2. saldırıda kullanılan silah, yüz maskesi ve telefonlar ele geçirilerek failin PKK’lı Y.E tarafından gerçekleştirildiği silah üzerindeki parmak izinden tespit ediliyor
2. eylem 1. saldırının da PKK tarafından işlendiği ihtimalini güçlendiriyor.

2. eylemin PKK tarafından işlendiği net olmasına rağmen Osman Bal’ı şehit edenlerle ilgili bir tespit  neden yapılamıyor?
Geçen hafta Diyarbakır Emniyeti’nde yapılan toplantıda da bir gelişme kaydedilmedi. Osman Bal’ın şehit kapsamı dışında tutulması meslektaşlarının büyük tepkisine yol açtı. Özellikle resmi ekiplerde çalışan ve olaylara müdahale eden polislerin resmi araç ve üniforma ile göreve çıkmak istemedikleri kaydediliyor.

Ve Ağrı’da yaşanan son azgınlıklar!..

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan lütfetmiş!..
Hava Şehitleri Anıtı yıkılamazmış.. Çünkü; SİT alanı içindeymiş..
Vay be! Ya SİT alanı içinde olmasaydı!..

Bu olayın hemen ardından Ağrı’da bir okulda Atatürk büstünü yıkıp Bayrağımızı yırttılar.. Vali Bey’i aradık, bir görüş(!) daha alalım dedik.. Koruması çıktı telefona (Pazar günü saat 17.43)  “Vali Bey müsait değil. Şu an spor yapıyor” dedi..

Siyasetçisine bak Valisini al.. Emniyet Müdürünü de al... Al da al!..
<< Önceki Haber Diyarbakır'da polisin şehit edilmesiyle ilgili akıl almaz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER