Devletin polisine iş yerlerini fişleme talimatı verildi mi?

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Meclis'te cevaplaması istemiyle ''devletin polisini, vatandaşı fişlesin diye görevlendirdiniz mi?'' sorusu soruldu

Devletin polisine iş yerlerini fişleme talimatı verildi mi?

Ankara merkezli olarak başlatılan soruşturma ve 30 ilin Emniyet müdürlüğüne gönderildiği ortaya çıkan 'Hizmet hareketine yönelik bitirme planı' çerçevesinde yazılı emir tartışması bitmeden yeni bir plan ve toplantı iddiası ortalığı karıştırdı. 

Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı ve Maliye Bakanlığı'nın yalanlamadığı, 28 Şubat dönemi fişlemelerini hatırlatan haberde ''Türkiye genelindeki yaklaşık 100 bin esnaf ve küçük işletmenin tasfiye ve yıldırma için fişlendiği, bunun ilk adımının da geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı’nın veri ambarında yapılan toplantı ile atıldığı'' ifade edildi.


Toplantının, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, Türkiye genelindeki tüm mükelleflerin bilgilerinin arşivlendiği Gümüşdere’deki veri ambarında yapıldığı belirtilirken buluşmaya bazı savcılar, Maliye Bakanlığı yetkilileri, MASAK ve SPK temsilcileri de katıldı. 

BU doğrultuda fişlemeyi yaptığı iddia edilen Emniyet yetkilileri hakkında hazırlanan soru önergesi Meclis'e geldi.

KONU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Söz konusu vahim iddialar TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istenen soru önergesinde 81 ilde 100 bin işletmenin fişlendiği iddiası doğru mu sorusu yöneltildi.
Bu işletmelerin neye göre ve hangi kriterle fişlendiğinin cevaplanmasının istendiği önergede buna yasal dayanağın ne olduğu ve Maliye'nin fişlenen kurumlara denetim elemanları göndererek yasal işlem başlattığı iddiasının doğru olup olmadığı soruldu. 

100 BİN İŞLETMEYİ FİŞLETTİNİZ Mİ?

Sezgin Tanrıkulu'nun  soruları şöyle:  

1-Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde 100 bin işletmeyi fişlediği iddiaları doğru mudur?
2-Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde 100 bin işletmenin hangi sivil toplum kuruluşuna üye olduğunu araştırdığı iddiaları doğru mudur?
3-Türkiye’de KOBİ’lerin üye olmaması gereken sivil toplum kuruluşları nelerdir?
4-Emniyet Genel Müdürlüğünün işletmeler ile ilgili bilgi toplamasının amacı nedir? 
5-İşletme üyeleri hakkında bilgi toplamanın yasal dayanakları nelerdir?
6-Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde 100 bin işletmenin sahiplerinin siyasi görüşünü araştırdığı iddiaları doğru mudur?
7-Araştırmalar sonucu Milli Eğitim ve Maliye Bakanlığının şirketleri denetleyerek yasal işlem yaptığı iddiaları doğru mudur?
8-Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde 100 bin işletme hakkında mahkeme kararı olmadan bilgi topladığı iddiaları doğru mudur?

<< Önceki Haber Devletin polisine iş yerlerini fişleme talimatı verildi mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER