Devlet Bahçeli Erdoğan'ın verdiği örneklere sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Soma'daki maden faciasına değindi.

Devlet Bahçeli Erdoğan'ın verdiği örneklere sert çıktı

Başbakan Erdoğan'ın 1800'lü yıllarda yaşanan maden kazalarından örnek vermesini sert şekilde eleştiren Bahçeli, "Eğer önüne koyulsaydı Başbakan buzdağına batarak çarpan Titanic’te ölen binlerce kişiden bile örnekler verebilirdi. Nasıl olsa saçmalamak serbest ve maliyetsizdir" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma’daki maden faciası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “Sırf siyasete komar torbasıyla yön vermek, mağdur ve muhtaç vatandaşlarımızın aklını çelmek için mevzuata alenen aykırı işlemlere imza atılmış, toprak altında faaliyet gösteren işçilerimize ek külfetler yüklenmiştir.” dedi.

BAŞBAKAN'IN FITRATINDA HORTUMLAMAK VAR 

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın 'bunun fıtratında bu var' demesi acımasız bir şahsiyetin zırvasıdır. Bu nasıl bir fıtrattır ki sürekli olarak madencilerimizi bulmaktadır. Başbakan’ın fıtratında hortumlayarak zenginleşmek madencinin fıtratında toprak altında kalarak can vermek vardır. Başbakan'ın fıtratında önüne gelene tokat atmak suçsuz günahsız vatandaşlarımıza galiz küfürler savurmak, madencinin fıtratında madenlerde ölmek vardır" diye konuştu. 

"BAŞBAKAN ERDOĞAN SOMA'DA TERÖR ESTİRMİŞTİR"

Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü; "Başbakan’ın fıtratında aşağılık müşavirlerinin yerde kıvranan vatandaşlara tekme atması madencinin fıtratında banka borçları içinde kıvranmak vardır. Bu nasıl bir fıtrattır. Başbakan Erdoğan Soma’ya gitmiş ve terör estirmiştir. Neredeyse ringe çıkan boksörler gibi gardını almıştır. Başbakan’da anlayış tolerans kalmamıştır. Hükümet ve yandaşları utanmasa Somadaki, faciayı bile paralele yapıya mal edecektir. Başbakan manen bitmiş kalben tükenmiştir. Allah’tan Başbakan 14. Yüzyıl’da Avrupa’yı inim inim inleten veba salgınından bahsetmemiştir. Önüne koyulsaydı Başbakan buzdağına batarak çarpan Titanic’te ölen binlerce kişiden bile örnekler verebilirdi. Nasıl olsa saçmalamak serbest ve maliyetsizdir. Yüreğimizi ateşe veren maden yıkımını batı ülkelerinde 19. Yüzyıl’da görülen örneklerle karşılaştırmak hezeyan ötesidir. Zamanda yolculuk yapayım derken yanlış butona basmış ve duvara toslamıştır. Başbakan’ın fıtrat dediğine gelişmiş ülkeler cinayet demektedir. Tedbir olmadan tevekkül olmayacaktır. MHP Soma’daki olayın bir daha yaşanmaması için yapılacak çalışmalara her türlü desteği verecektir."


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma’da yaşanan maden faciasının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi vereceklerini söyledi. Bahçeli, hiçbir ihmalin göz ardı edilmemesini istedi.

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli şunları söyledi: “Soma'daki iş kazası en küçük ayrıntısına kadar incelenmelidir. Hiçbir ihmal göz ardı edilmemelidir. Biz de söz konusu facianın sebepleri ve sonuçları ile neden olduğu ekonomik ve sosyal sorunların giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin ve kaza sonrası kamuoyunu rahatsız eden gelişmelerin belirlenmesi maksadıyla Meclis Araştırması açılması için önerge vereceğiz.”
<< Önceki Haber Devlet Bahçeli Erdoğan'ın verdiği örneklere sert çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER