Dershane öğretmenlerinin maruz kaldığı tepki çeken muamele!

Özel okul, dershane ve yurtlardaki sorgu odası uygulaması sürerken, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren FEM Dershanesi öğretmenleri tepki çeken bir uygulamaya maruz kaldı.

Dershane öğretmenlerinin maruz kaldığı tepki çeken muamele!

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrılan öğretmenler, polise 4 saat ifade verdi. Dershanenin avukatı Hüseyin Bacacı, öğretmenlerin ifadesi sonrası yaptığı açıklamada, 14 Mart’ta, MEB’in yönlendirdiği müfettişlerin, dershanelerindeki bazı öğrencilerin ifadesini aldığını belirtti. Bacacı, bu ifadelerde 4 öğrencinin Seçim Kanunu’na muhalefet iddiasıyla şikâyette bulunduğunu söyleyerek, “Herhangi bir ispat vasıtasından yoksun, iftira mahiyetinde, herhangi bir somut delille temellendirilemeyecek iddialarla, öğretmenlerimizin siyasi propaganda yaptıkları şeklinde yalan beyanlarda bulunmuşlar. Bu kapsamda 6 öğretmenimiz ifade verdi. Bununla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız.” dedi.

BİR İFTİRA UĞRUNA 4 SAAT SORGULAMA!

Bacacı, ifade sırasında öğretmenlere, dershane öğrencilerine yolsuzluk operasyonuyla alakalı telkinlerde, devlet büyükleriyle ilgili hakaretlerde bulunup bulunulmadığı hususunda sorular sorulduğunu ifade etti. Öğretmenlerin de böyle bir eğilimi olmayacağını açık şekilde ifade ettiklerini anlattı. İddiaların gerçek olmaması sebebiyle ifadenin 4 saat sürdüğünü dile getiren Bacacı, “Hayatında karakol görmemiş öğretmenler, ister istemez bundan etkilendiler.” ifadesini kullandı.

Zaman gazetesinin haberine göre, FEM Dershanesi Körfez Şubesi Müdürü Osman Aykan da bazı öğrencilerin kendilerine yönelik asılsız ithamlarda bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bu öğrenciler, özellikle dershanede disiplin açısından birtakım problemleri olan öğrenciler. Bu şekilde bir iftira yoluna gitmişler. Biz böyle bir dönemde özellikle öğrencilerin dersleriyle meşgul olmak istiyoruz. Öğretmenlerimiz de bu uygulamadan psikolojik olarak etkileniyor.”

<< Önceki Haber Dershane öğretmenlerinin maruz kaldığı tepki çeken muamele! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER