'Derhal istifa etmelilerdi' dedi ve ekledi...

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak Samanyolu Haber'e konuşan Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklama!

  • "Reaksiyoner bir tavırla polis memurlarının görevden alması yanlış."
  • "Hükümet soruşturmayı yapanlara karşı soğuk savaş veriyor."
  •  "Soruşturmanın tarafsızlığı açısından operasyonun başında istifa edilmesi gerekiyordu."

Siyasetin tepelerine kadar ulaşan çok ciddi iddiaların olduğunu belirten Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş, mevcut iddialar bu kadar artmışken hükümetin reaksiyoner bir tavırla bu kadar çok polis memurunu görevden almasının yanlış bir karar olduğunu söyledi.  

Hükümetin operasyon konusuna daha sükunet içerisinde bakması gerektiğini dile getiren Kardaş, meseleyi 'dış mihraklar' çizgisine taşımanın ise eski bir devlet dili olduğunu vurguladı: " Hükümet bu konuya biraz sükunet ile bakmalı. 'Bu mesele bir dış mihrak meselesidir, bunların uzantıları böyle bir şey yapmıştır' söylemi çok eski bir devlet dilidir. Hükümetin bu dili terk etmesi lazım. Böyle bir şey varsa da bunu mutlaka açıklığa kavuşturması lazım." 

Kardaş ayrıca mevcut Emniyet Şube Müdürlerinin görevlerinden alınmasının oluşturacağı çeşitli zararları da sıraladı: "1-1,5 senedir bu soruşturmayı savcıyla birlikte yürüten polisleri bir anda görevden almanız zaten o soruşturmayı zayıflatabilir. İkincisi yeni gelecek olanlara gözdağı verir, 'sakın siz böyle bir şey yapmayın' demek olur. Soruşturmanın tarafsızlığına gölge düşürmüş olur." 

"HÜKÜMET PSİKOLOJİK BİR SAVAŞ VERİYOR"

Hükümetin görevden almalarını bir savaş hali gibi değerlendiren Kardaş, hükümetin polis şeflerini bir yerden bir yere göndererek hatta bunu daha da genelleştirip başka illere yaymasıyla aslında bu soruşturmayı yapanlara karşı psikolojik bir savaş verdiğini ifade etti: 
"Hükümet bu tavrı göstererek şöyle bir irade gösteriyor: 'Yolsuzluk var yok benim için önemli değil. Ben bunu bana yönelik bir darbe girişimi olarak algılıyorum' derse, peki bu iddialar ne olacak? Bu iddialara sağlıklı objektif yürüyebilecek mi? Eğer yürüyemeyecek ise bu hakikaten ülkeye zarar vermek demek olur." 

"BATIDA OLSA FARKLI OLURDU" 

Bu olayın batıda değil yaşanması, iddiasının bile hükümeti sarsacağını ifade eden Kardaş, siyasi etik açısından bu tarz yolsuzluk operasyonlarında ilgili kişilerin görevi, hemen baştan bırakması gerektiğini vurguladı: 
"Soruşturmanın tarafsızlığı ve selameti açısından hemen, Başbakanın gözüne bakmadan derhal istifa edilmesi gerekiyordu operasyonun başında." 

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 'Derhal istifa etmelilerdi' dedi ve ekledi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER