Çöken kulelerde dehşete düşüren mühendislik hatası

Erzurum’da 100 milyon lira harcanarak yapılan kayakla atlama kulelerinin çökmesinin en büyük nedeni olarak zirveye 100 metre mesafede oluşturulan iki yapay göl gösteriliyor.

Çöken kulelerde dehşete düşüren mühendislik hatası

Prof. Dr. Ahmet Ercan, “Biz yamaçtaki ağırlığı alırız, bunlar gölet oturtmuş. Bu olağanüstü bir mühendislik hatası” dedi.

“BU tip projelerde kayma riskinin ortadan kaldırılması için yamaçtaki ağırlıkların azaltılması gerekir. Bu projede ağırlık azaltılacağına gölet alanla ek ağırlık bindirilmiş. Gölet alanlar yük yaratır, yamaç buna direnir ama direnç de bir yerde kırılır. Kırıldığı yerde de çökme yaşanır. Gölet alanlarının altındaki yalıtıcılarda delik olma riski övarsa olası bir sızma toprakta ağırlık yaratır ve çökmeyi hızlandırır. Tüm jeofizik uzmanları Erzurum’daki bu riski biliyor. Gerekli altyapı çalışmaları olsa dahi Erzurum’daki bu proje için gölet fikri hatalı. Bu ‘olağanüstü bir mühendislik hatası’. Bu projede yapılan bu hata hem şaşırtıcı hem de ülkemiz adına utanç kaynağı. Eğer 250 bin liralık bir araştırma ve iyileştirme yapılma bu hata olmazdı.”
Bu sözlerin sahibi İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan. Ercan 250 bin liralık bir araştırma ve iyileştirme yatırımı yapılsaydı, Erzurum’daki Kayakla Atlama Kuleleri’nin çökmemiş olacağını söylüyor. 

ZİRVEYE 100 METREDE

Hürriyet'in haberine göre, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için 94 milyon lira harcanarak yaptırılan tesisin çökmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Pisti ve kurulu olduğu yamacın yapısını değerlendiren uzmanların görüşüne göre toprak kaymasının en büyük nedeni yapay kar oluşturma ve çim sulama için zirveye oluşturulan iki adet yapay göl. Yamaca 100 metre gibi kısa bir mesafede oluşturulan göllerin hem zemini yumuşattığını hem de basınç oluşturmuş olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar, “Ayrıca yamaçtaki pistin çim kayağı için sürekli ıslatıldığını da hesaba katarsanız heyelanın en büyük sebebinin bu mühendislik hatası olduğu anlaşılıyor” diye konuştu. 

KAYGILAR GÖRMEZDEN GELİNDİ

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası yönetim kurulu olayla ilgili olarak ‘Palandöken heyelanı’ başlığıyla bir açıklama yaptı. 
Açıklamada, “Tesislerin, heyelan potansiyeli taşıyan alanlar üzerine yapılması yetmezmiş gibi, yeterli kar yağışının olmayacağı kaygısı güdülerek heyelan potansiyeli taşıyan alanların da içinde yer aldığı bölge üzerine su püskürtülmesi amacıyla iki adet gölet yapılmıştır. Bu süreçte kurumda çalışan bazı mühendislerin göletlerde biriken suların heyelanları tetikleyebileceği kaygılarına rağmen idare bu kaygıları görmezden gelerek jeo-membranlarla geçirimsizlik sağlayacağını iddia ederek bu göletlerin yapımını da gerçekleştirilmiştir” denildi. Erzurum’daki kayak pisti atmala alanında meydana gelen çöküşü değerlendiren İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise, “Gerekli zemin etütleri yapılmadan, göz kararı verilen kararlar büyük yatırımların sonu oluyor. İstenilirse toprağın 1 kilometre altı dahi görülebilir. Ancak sonuç bize gösteriyor ki bu projede gerekli alet ve metodlarla bir çalışma yapılmamış” dedi. Gündoğdu, atlama pistinin 100 metre üstüne yapılan gölet alanlarının çöküşü tetikleme ihtimaline dikkat çekti.

<< Önceki Haber Çöken kulelerde dehşete düşüren mühendislik hatası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER