Cenazeler törenle Paris'ten Diyarbakır'a uğurlandı

Uğradıkları suikast sonucu hayatını kaybeden Cansız, Söylemez ve Doğan'ın cenazeleri Diyarbakır'a uğurlandı

Cenazeler törenle Paris'ten Diyarbakır'a uğurlandı


Paris'te uğradıkları suikast sonucu hayatını kaybeden PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri dün(15 Ocak 2013) sabah Quai de la Rapee’de bulunan adli tıp morgundan alınarak konvoy halinde Paris’in dışında yer alan Villiers-le-Bel banliyösüne getirilerek tören yapıldı.

 Törene Fransa’nın yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden de yoğun katılım oldu.Sabah saatlerinde morgdan alınan cenazeler Villiers-le-Bel banliyösünde bulunan Place de Villiers salonuna getirildi. Burada saat 15.00'e kadar devam eden cenaze töreninin ardından, tabutlar  yeniden omuzlanarak uzun bir konvoy eşliğinde Diyarbakır'a uğurlanmak üzere havaalanına götürüldü.

 Cenazeler bugün(16 Ocak 2013) İstanbul aktarmalı olarak Diyarbakır'a götürülecek. Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından cenazeler yarın memleketlerinde toprağa verilecek. Tunceli'li olan Sakine Cansız Tunceli'de toprağa verilecek. Doğan memleketi Kahramaraş Elbistan'da, Söylemez de Mersin'e götürülecek.
<< Önceki Haber Cenazeler törenle Paris'ten Diyarbakır'a uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER