Cenaze krizi aşıldı

Maltepe'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ferit Gedik’in cenazesi için izin çıktı

Cenaze krizi aşıldı

  • Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesine izin verildi. 
  • Olayların yeniden büyümesi ihtimaline karşılık cenaze aileye teslim edilmemişti. 
  • Gedik'in dedesi 'Ferit, yozlaşmaya, uyuşturucuya karşı mücadele eden bir gencimiz' dedi.


Maltepe Gülsuyu'nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesinin Gülsuyu'na götürülmesine izin verildi. Gedik'in cenazesi öğle saatlerinde öldürüldüğü yere götürülüp, tören düzenlenecek.

Maltepe Gülsuyu'nda pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi pazartesi akşamından beri Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyordu. Ferit Gedik'in öldürüldüğü Gülsuyu'nda tören yapmak isteyen gruba, olayların yeniden büyümesi ihtimaline karşılık izin verilmemişti. 3 gündür Küçük Armutlu Cemevi önünde bekleyen grup, sabah saatlerinden itibaren bekleyişini sürdürdü. Polis ekipleri ise mahalledeki güvenlik önlemlerine devam etti. Gedik'in dedesi Mustafa Meray ve beraberindekilerin, emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonunda cenaze krizi 3. gününde aşıldı. Cenazenin Gülsuyu'na götürülmesi için izin verildi. İznin verilmesinin ardından Armutlu'da bekleyen grup, "Gülsuyu bekle Hasan Ferit geliyor" sloganları attı.

Gedik'in dedesi Mustafa Meray ise, "Biz ilgili yerlere başvurduk. Bir an evvel cenazenin kaldırılmasını istedik. Torunum burada doğdu, orada öldü. Buradan oraya götürmek zorundayım. Bu benim insani ve dedelik görevim. Polis bugün müsaade etti. Öfkemiz daha da arttı. Ferit Armutlu'nun güneşidir. Yozlaşmaya, uyuşturucuya karşı mücadele eden bir gencimiz" dedi.

Hasan Ferit'in cezaevinde bulunan babasının da cenazeye katılması için kampanya başlattıklarını belirten Meray, "Babasına 4 saat izin verilmiş. Çocuğunu kucaklayamadan gitti. Bu bizim için büyük bir acıdır. Babasının da cenazeye gelmesi için kampanya başlattık" diye konuştu.

<< Önceki Haber Cenaze krizi aşıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER