Cemil Tokpınar'dan çok anlamlı ve ince göndermeler!

Yazar Cemil Tokpınar, Başbakan Erdoğan'a ince ve anlamlı göndermelerde bulunup, Risale-i Nurlar'a dair yapılması gerekli, önemli fikirler verdi..

Cemil Tokpınar'dan Erdoğan'a çok ince göndermeler!

  • Cemil Tokpınar: Herhalde her ay bir seçim olsa, Başbakan bir nur talebesi olacak bu gidişle..
  • "Hocaefendi Allah dostudur. Allah dostlarına düşmanlık etmemek lazım, ülkemizin saadetini bekasını istiyorsak.."
  • "Risale-i Nur’un, tek bir cildinin devlet tarafından basılması hoştur ama yetersizdir"
  • Bediüzzaman Hazretleri'nin isteğinin bugünkü karşılığı, Risale-i Nurların eğitim müfredatına (anaokulundan üniversiteye) konulmasıdır.”
Yazar Cemil Tokpınar, Samanyolu Haber TV'de yayınlanan "Haber Özel" programına konuk oldu ve gündeme dair önemli tespitlerde bulundu.
"HOCAEFENDİ ALLAH DOSTUDUR, İNCİTMEMELİ" Cemil Tokpınar, Hocaefendi'nin bir Allah dostu olduğunu söyleyip, "Kim olursa olsun, bütün Allah dostlarının gönlünü incitmemek lazım, incitirsek Allah bizi incitir. Allah dostlarına düşmanlık etmemek lazım, ülkemizin saadetini bekasını istiyorsak.." diye konuştu.. “HERHALDE HER AY BİR SEÇİM OLSA, BAŞBAKAN BİR NUR TALEBESİ OLACAK BU GİDİŞLE..”
Tokpınar, meydanlardan hizmet hareketi ve Muhterem Fethullah Gülen Hocefendi'ye karşı akla hayale gelmeyecek iftira ve hakaretlerde bulunan Başbakan Erdoğan'ın, Bediüzzaman Hazretleri'nin kendi ifadelerini, konuşmalarında argüman olarak kullanmasıyla ilgili çok dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu.. Yazar Tokpınar, Erdoğan'ın Risale-i Nurlar'dan referans vermeye başlamasıyla ilgili, "Seçimler yaklaştıkça sayın Başbakan Risale-i Nur'dan daha çok referans vermeye başladı. Herhalde her ay bir seçim olsa bir Nur talebesi olacak bu gidişle diye düşünüyorum." diye konuştu.. "RİSALE-İ NUR’UN, TEK BİR CİLDİNİN DEVLET TARAFINDAN BASILMASI YETERSİZDİR"
Geçtiğimiz aylarda, Risale-i Nur Külliyatı'ndan İşaretül İcaz'ın, tek bir cildin devlet tarafından basılmasına değinen Yazar Tokpınar, "Bu baskının Risale-i Nur'u okuyan, Bediüzzaman Hazretleri'ni seven kitlelerde, Bediüzzaman Hazretleri'nin bundan 60 yıl önce Demokrat Parti iktidarından beklediği bir hizmetin gerçekleşmesi olarak yorumlandı. Tebrik ettim, hoştur dedim ama yetersizdir. Bediüzzaman Hazretleri 50'ler Türkiyesi'nde istiyordu bunu. Yani Risale-i Nur'un matbaalarda basılmadığı ve henüz bir yaygınlaşmadığı bir dünyada istiyordu. "Risale'yi de basın, Ayasofya'yı da açın" diyordu.." şeklinde açıklama yaptı.  “BEDİÜZZAMAN'IN İSTEĞİNİN BUGÜNKÜ KARŞILIĞI, RİSALE-İ NURLARIN EĞİTİM MÜFREDATINA KONULMASIDIR”
"Bediüzzaman Hazretleri'nin 64 yıl önce istediği 14 ciltlik külliyatın tamamının basılmasının, 64 yıl sonra seçim öncesi bir cildinin basılması, Bediüzzaman'ın isteğinin gerçekleşmesi anlamına gelmez." diyen Tokpınar, günümüzde Risale- Nurların her türlü basımının yapıldığını, istenilen versiyonda cep telefonlarından bile ulaşmanın mümkün olduğunu belirtip, Bediüzzman'ın istediğinin bugünkü karşılığını şu sözlerle anlattı:
"Böyle bir ortamda ben Risale-i Nur'un bir cildini bastım demek Bediüzzaman'ın beklediği hizmete karşılık gelmez. Onun için kendimizi aldatmaya gerek yok. Eğer sayın Başbakan ve gerçekten imanlı bir hizmet yapmak istiyorlarsa, öyle taksit taksit değil külliyatın tümünü basmalı. Bediüzzaman Hazretleri'nin o zamanki istediğine tekabül eden bugünkü hizmet; ana okulundan üniversitelere kadar onların seviyelerine göre müfredata konulmasıdır.." SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Cemil Tokpınar'dan çok anlamlı ve ince göndermeler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER