Cemal Uşşak'tan ezber bozan çarpıcı açıklamalar

Cemal Uşşak: Hizmet camiası, katmerli bir şekilde 28 Şubat’ta yaşamadığını bugün yaşıyor maalesef. 28 Şubat’ın mağdurları, bu haleti ruhiyemle ağır kelime kullanmak istemiyorum ama mağrur edalarıyla 28 Şubat’ı arattırır hale getirdiler Türkiye’de bazı kesimler açısından...

Cemal Uşşak'tan ezber bozan çarpıcı açıklamalar

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak, Bugün TV’de Erkam Tufan Aytav'ın sunduğu ‘Analiz’ programına konuk oldu. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Hizmet Hareketi'ne yapılan haksız ithamlar, havuz medyası ve çözüm sürecinin gidişatına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"28 ŞUBAT’I ARATTIRIR HALE GETİRDİLER" 

“Hizmet camiası, katmerli bir şekilde 28 Şubat’ta yaşamadığını bugün yaşıyor maalesef” diyen GYV Başkan Yardımcısı Uşşak, “28 Şubat’ın mağdurları, bu haleti ruhiyemle ağır kelime kullanmak istemiyorum ama mağrur edalarıyla 28 Şubat’ı arattırır hale getirdiler Türkiye’de bazı kesimler açısından.” ifadelerini kullandı. 

"TAYYİP BEY’İN TABİRLERİ, HİTLER’İN TABİRLERİYLE BİREBİR AYNI"

Erdoğan’ın, Hizmet Hareketi için kullandığı tabirlerin, Hitler’in, Yahudileri dışlamak için kullandığı tabirlerle birebir aynı olduğunu söyleyen Uşşak, ama bunu Erdoğan’ın bilmediğini, sadece prompterde yazılanları okuduğunu dile getirdi.

Çevresindekilerin, Erdoğan’ın söylemlerine inanmadığını aktaran Cemal Uşşak, “Tayyip Erdoğan’ın dışında uzunca bir süre bu nefret söylemini kimse tekrarlamadı partiden. Kendisi nitekim bir televizyon programında sitemde bulundu ‘arkadaşlara güceniyorum, bu konuda bana destek olmuyorlar’ diye. Neden? Birincisi; onlar inanmış değillerdi, hala da inandıklarını düşünmüyorum. İkincisi; paralel yapı diye işaret ettikleri camianın hizmetlerini çok yakinen gören, bilen kimseler Tayyip beyin çevresinde. Bizim siyasi tarihimizde rakibine ‘sahte peygamber’, ‘peygamber müsveddesi’, ‘sülük’ vesaire vesaire demek yok. Milli görüş tarihinde de yok. Prompterde Tayyip beyin önüne konan bu tabirlerin kaynağı neresi? Benim tek benzettiğim -medyada da kısmen benzetildi- Hitler’in, Yahudileri dışlamak için kullandığı birebir aynı tabirler. Açık söyleyeyim Tayyip Bey bunları bilmez. Bu bir mühendislik meselesi çalışması. Havuz medyası, -tabiri çok yaygınlaştığı için ben TMSF medyası diyorum- devlet gücünün, devlet imkanlarının parti medyası haline dönüştürülmesidir bu, başka bir şey değildir. Ve oradaki gazeteci meslektaşlarımız -meslektaşım demeyi şu dönemde zül addediyorum- gazetecilik yapmıyorlar.” şeklinde konuştu. 

"PKK SİLAH BIRAKMAZ"

Çözüm süreci konularına da değinen GYV Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak, PKK’nın silah bırakmayacağını iddia etti. Kürtlerin, çözüm sürecinde hayal kırıklığına uğratılacağı endişelerini dile getiren Uşşak, şunları söyledi: 

“Çözüm süreci cazip bir kavram. Muhtevası nedir? Sayın Başbakanımızla ilk buluşmamızda sordum. ‘Eğer bu heyeti-i aliye bendeniz başta olmak üzere, bu kadar kalabalıkla bu iş olmaz. Lütfen küçük bir heyetle, ama çözüm süreci denen sürecin muhtevasını bilelim’ İlk toplantıda bunu söyledim. Aradan bir yıl geçti, 12 veya 13 defa İmralı’ya gitmiş Pervin Buldan diyor ki ‘Sayın Öcalan ile devlet arasında yapılan mutabakat nedir biz bilmiyoruz’ diyor. 12 veya 13 defa Ada’ya gitmiş Buldan bunu söylüyorsa, ben akil adam olarak bunu hiç bilmiyorum, sen vatandaş olarak bilmiyorsun. 1 Eylül’de ne çıkacak bilmiyoruz. Ama neler olduğunu sızıntı halinde hissediyoruz. O sızıntı halinden hissettiklerimizle bakarsak meseleye, bunları uygulamak Türkiye’de mümkün değil. Ve Kürtler tarihte bir defa daha hayal kırıklığına uğratılacak diye endişe ediyorum. PKK kolay kolay silah bırakmaz. Ortadoğu’da nihai barış tesis olmadan PKK silah bırakmaz. Hala bu umudu iktidar pompalıyor. Türkiye’ye karşı eylemleri ateşkes diyebileceğimiz geçici sürelerle durdurabilir ama PKK’nın silah bırakması…”

CİHAN

<< Önceki Haber Cemal Uşşak'tan ezber bozan çarpıcı açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER