Cemaatler yeniden ‘iç düşman’ oluyor

Türkiye, 28 Şubat sürecine geri dönüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk defa başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu’nda ‘irticayla mücadele’nin yeniden Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne (MGSB) alınmasının kararlaştırıldığı ileri sürüldü.

Sabah muhabirinden sonra Perinçek te tehdit etti

Taraf’ın dünkü haberine göre irtica önce MGSB’ye alınacak, ardından bütün cemaatlerle mücadele başlayacak. Devletin bütün birimleri; halihazırdaki bütün sivil toplum örgütleri, cemaatler ve vakıflarla mücadeleye girişecek. 28 Şubat sürecinde olduğu gibi ‘irticayla mücadele’ adı altında muhafazakâr insanlar fişlenecek. AKP’nin ise tabanın tepkisine göre hareket edeceği belirtiliyor.

Son MGK toplantısında ‘irticayla mücadele’nin yeniden Kırmızı Kitap’a alınmasının kararlaştırıldığı ileri sürüldü. Taraf’ın dün  ‘İrtica dönüyor’ sürmanşetiyle sütunlarına taşıdığı habere göre AKP, 4 yıl önce Kırmızı Kitap’tan çıkarılan ‘irtica’yı yeniden hortlatmaya hazırlanıyor. Plana göre önce ‘irticayla mücadele’ MGSB’ne alınacak. Ardından ise bütün cemaatlerle mücadele başlayacak. Devletin bütün birimleri, halihazırdaki bütün sivil toplum örgütleri, cemaatler ve vakıflarla mücadeleye girişecek. Tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi ‘irticayla mücadele’ adı altında muhafazakar insanlar fişlenecek. Bunun nasıl yapılacağı, ‘irticayla mücadele’nin Kırmızı Kitap’a nasıl yeniden alınacağı ise bilinmiyor. AKP’nin, tabanın tepkisine göre hareket edeceği ifade ediliyor.  

Medyaya yansıyan haber ve yorumlar da iddiaları doğrular nitelikte. Sabah’ın istihbaratçı muhabiri Abdurrahman Şimşek de, MGK’dan ‘tüm cemaatlerle etkin mücadele’ kararının çıktığını söylemişti. 31 Ekim’de katıldığı bir televizyon programında konuşan Şimşek, “Bundan sonra devletin içinde hiçbir yapıya izin verilmeyecek. Ne Süleymancı, ne Nakşibendi, ne Menzil, ne İsmailağa, ne de İskenderpaşa… Hepsiyle etkin mücadele edecek. O karar çıktı.” demişti.

Milliyet’ten Nagehan Alçı’nın, önceki gün kaleme aldığı ve ‘Genelkurmay’ın üst düzey bir ismi’ne dayandırdığı yazısı iddialarla birebir örtüşüyor. Üst düzey yetkili, Alçı’ya, ‘Paralel Yapı’ ile mücadelenin Kırmızı Kitap’a girmesi halinde olacakları şöyle aktarıyor: “Öyle olunca hem biz hem tüm devlet kurumları bu mücadeleyi yasal bir mecburiyet olarak yapmak zorundadır. Kırmızı Kitap’la beraber paralel yapı çorap söküğü gibi devlet içinden ve dışından tasfiye edilir. Çünkü Kırmızı Kitap devletin iç anayasasıdır. Zannediyorum bu ay içinde Başbakanlık MGSB’yi günceller ve bu tehdit MGSB’ye girer.”

Ergenekon davasında hüküm giyen İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek de cemaatleri tehdit etmeyi sürdürüyor. Cezaevinden çıkışı esnasında, “Cemaatlerin kökünü kazıyacağız.” diyen Perinçek, partisinin Balıkesir İl Örgütü’nün düzenlediği konferansta ise “Toplumda tarikat ve cemaatlerin tasfiyesi için geniş bir toplumsal halk eğitimi aydınlanma seferberliği yapılacak.” ifadelerini kullandı.Zaman
<< Önceki Haber Cemaatler yeniden ‘iç düşman’ oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER