Çarpıcı gerçeği canlı yayında açıkladı

Adalet Bakanı Ergin, Türkiye’deki uzun tutukluluk ve yargılama süreleriyle ilgili son 10 yılın istatistiklerini açıkladı.

Çarpıcı gerçeği canlı yayında açıkladı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, uzun tutukluluk ve yargılamalar konusunda kamuoyundaki algının tam tersi gerçekler olduğunu rakamlarla açıkladı.
 
Samanyolu Haber TV’de yayınlanan Günlük programına katılan Bakan Ergin, Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sorularını cevapladı. Adalet Bakanı, 2001 yılında Türkiye’de cezaevinde bulunanlardan 100 kişiden yarıdan fazlasının tutuklu olduğunu, bugün ise her 100 kişiden 23.3’ünün tutuklu olduğunu açıkladı. Bakan “yarı yarıyadan fazla bir düşüş var” dedi. 

Adalet Bakanı çarpıcı bir gerçeği de ifade ederek, "Türkiye’de tutuklu oranları AB ortalamasının altında" dedi. Bakan; “Türkiye’de tutukluluk konusu üç, dört dosya üzerinden değerlendiriliyor. Toplumdaki algı bu üç, dört dosya üzerinden yönetiliyor. Bu doğru bir tarz değil. Türkiye Cumhuriyeti 2001'e göre tutuklu oranlarını yarı yarıya indirmiş bir ülkedir. Cezaevlerinde bulunanların yüzde 75'i 0-12 ay içinde tahliye oluyor. Cezaevinde uzun kaldı denilenlerin yüzde 75'i 12 ay içinde, yüzde 16'sı 2 yıl içinde tahliye ediliyor. Türkiye’de uzun tutukluluk algısı KCK, Ergenekon, Balyoz, İnternet Andıcı gibi dosyalar üzerinden görülüyor. Toplumun yakından tanıdığı simaların bu dosyalar üzerinden tutukluk hallerinin devam etmesi böyle bir algı oluşturuyor; oysa olgu farklı” diye konuştu.

İŞTE BAKAN ERGİN'İN AÇIKLADIĞI İSTATİSTİKLER



***


<< Önceki Haber Çarpıcı gerçeği canlı yayında açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER