Camia için şer gibi gözüken hayrı açıkladı

Gazeteci-Yazar Ali Bulaç, Başbakan'ın cemaati dolaylı olarak kendisine düşman seçtiğini aslında hedefinde Amerika'nın olduğunu ama bunu dile getiremediğini söyledi.

Camia için şer gibi gözüken hayrı açıkladı

Gazeteci-Yazar Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan, Çarşamba günleri Mehtap Tv'de yayınlanan Temkin Durağı adlı programda yerel seçimlere sayılı günler kala Türkiye'nin nabzını değerlendirdiler.Yerel seçimlerin nasıl bir havada geçeceği; hükümete yakın isimlerin kullandığı üslup, Başbakan'ın meydanlarda kullandığı dil başta olmak üzere bir çok konu programda ele alındı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun Camia için bir bakıma hayırlı bir şey olduğunu söyleyen Gazeteci-Yazar Ali Bulaç, camia bu sayede bütün parti tabanlarıyla,bütün toplumla temas geçmiş olacak şeklinde konuştu. 

CEMAAT BU SÜREÇTE BÜTÜN TOPLUMLA TEMASA GEÇİYOR

Ali Bulaç'' Cemaate mensup insanlar hemen hemen her partiyle diyalog halindeler.Bu bana gelecekte Türkiye açısından çok önemli bir gelişmenin ip ucu olduğunu ilam ediyor.Ak Parti bu süreçte marjinalleşebilir, bu noktada ötekileştirilen,şeytanlaştırılan cemaat dayak diyen tarafta iken bir anda öngörmediği şekilde bütün toplumla temasa geçiyor.'' dedi.

Cemaatin zamanında AK Parti'ye fazlaca angaje olduğunu belirten Bulaç, bu süreçle birlikte daha önce cemaati,Ak Parti'nin uzantısıymış gibi görenlerin artık cemaate daha sıcak baktığını dile getirdi.

HDP, ZIMNİ BİR ANLAŞMA

BDP'nin Batı'da HDP olarak seçime katılmasını değerlendiren Ali Bulaç,bunu Ak Parti'ye bir cemile olduğu söyledi. BDP'nin bu yolla seçime girmesiyle beraber CHP'nin oylarının bölüneceğini ve bunun zımni bir anlaşma olduğunu aktaran Bulaç ''Bence bu üzerinde düşünülmüş bir aklın ürünü ve bu akıl da Abdullah Öcalan'ın aklı.''dedi.

TWİTTER YASAĞI YÜZDE 2 OY KAYBETTİRDİ

Bu yerel seçimlerde 2 buçuk milyon civarında ilk kez oy kullanacak olan bir seçmen kitlesinin olacağını hatırlatan Gazeteci-Yazar Ali Bulaç, Twitter kuşağı olan bu gençliğin gezi olaylarından ve Twitter yasağından olumsuz etkilendiğini söyleyerek Twitter yasağının açıklandığı gün Ak Parti'nin yüzde 2-3 civarında oy kaybettiğini söyledi.

İÇERİDEN KENDİNE DÜŞMAN SEÇİYOR

Ahmet Turan Alkan'ın,cemaatin bir türlü hedef haline gelmesine anlam veremediğini söylemesi üzerine söz alan Bulaç, Başbakan'ın aslında kim tarafından siyasetten uzaklaştırılmak istendiğinin kendisi tarafından da bilindiğini belirtti. Ali Bulaç, ''Aslında kimin onu hedef tahtasına oturttuğunu biliyor fakat doğrudan dile getiremiyor,içeriden kendisine düşman seçiyor ve onun üzerine saldırıyor.Böylece düşmana dolaylı yoldan saldırıyor, Pensilvanya diyerek aslında Amerika'yı kastediyor.''sözleriyle konuya açıklık getirdi.





<< Önceki Haber Camia için şer gibi gözüken hayrı açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER