CHP'li Tanrıkulu skandal iddiayı Davutoğlu'na sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, twitter fenomeni Fuatavni’nin Zaman Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın sahte ihbar mektupları doğrultusunda tutuklanacağı ve Zaman ile STV’ye el konulacağı yönündeki iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

CHP'li Tanrıkulu skandal iddiayı Davutoğlu'na sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın sahte ihbar mektupları doğrultusunda tutuklanacağı ve Zaman ile Samanyolu Yayın Grubu'na el konulacağı yönündeki iddialarını TBMM gündemine taşıdı. 

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, “Ekrem Dumanlı hakkında bir ihbar mektubu gönderildiği iddiası doğru mudur? İhbar mektubunun tutuklanma gerekçesi yapılacağı iddiası doğru mudur? Ekrem Dumanlı'nın tutuklanması için sahte deliller üretileceği iddiası doğru mudur? Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye el konulacağı iddiası doğru mudur?” sorularını yöneltti. 

Fuat Avni'nin önceki gün ortaya attığı yeni iddialar, TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, hazırladığı önergede, “Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın ‘iki makale ve bir haber' dolayısıyla ifadesinin alındığının ortaya çıkması ve Ekrem Dumanlı'nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmesi üzerine, ‘ne yapılıp edilip' Ekrem Dumanlı'nın tutuklanması talimatı verildiği iddiaları gündeme gelmiştir.” hatırlatmasında bulunduktan sonra Başbakan Davutoğlu'na “Ekrem Dumanlı'nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmesi üzerine, ‘ne yapılıp edilip' Ekrem Dumanlı'nın tutuklanması talimatı verildiği iddiaları doğru mudur? İddia doğru ise bu talimatı kim ya da kimler vermiştir?” sorusunu yöneltti. 

‘BU GÜNE KADAR KAÇ KİŞİ SAHTE DELİLLE TUTUKLANDI?' 

Tanrıkulu, önergesinin devamında şu sorulara yer verdi: “Ekrem Dumanlı hakkında bir ihbar mektubu gönderildiği iddiası doğru mudur? İhbar mektubunun tutuklanma gerekçesi yapılacağı iddiası doğru mudur? İhbar mektubunun içeriği nedir? Ekrem Dumanlı'nın tutuklanması için sahte deliller üretileceği iddiası doğru mudur? 2002-2014 yılları arasında sahte deliller üretilerek tutuklandığını iddia eden kişi sayısı nedir? 2002-2014 yılları arasında Başbakanlığa gönderilen ihbar mektuplarının sayısı kaçtır? Gönderilen ihbar mektuplarından kaçı dikkate alınarak işlem yapılmıştır? İşleme alınan ihbar mektupları hangi davalarda kullanılmıştır? İlgili davaların akıbeti nedir? Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye el konulacağı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise böyle bir çalışma var mıdır?” 

DUMANLI’NIN SAVUNMASINI İZLEYEN TANRIKULU: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Öte yandan Sezgin Tanrıkulu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'ya mahkemede yöneltilen ‘2 makale 1 haber’ suçlaması için, "İnsan işte buna gerçekten hayret ediyor." dedi.

14 Aralık özgür basına ve demokrasiye darbe operasyonuyla gözaltına alınan ve 80 saat sonra hakim önüne çıkarılan Ekrem Dumanlı'nın internete düşen savunmasını izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "İnsan gerçekten hayret ediyor. 14 aralıkta yapılan operasyon, gözaltılar, gözaltı süreleri, yargılama süreci ve yargının verdiği kararlar, hukuk düzeninde olmaması gereken kararlardır. Demokratik hukuk düzeninde yok hükmündedir. Bu yargıçlar ve bu kararlar demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir." yorumunu yaptı.
<< Önceki Haber CHP'li Tanrıkulu skandal iddiayı Davutoğlu'na sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER