Büyük kumpasla ilgili gereken adım atıldı!

Samanyolu Yayın Grubu'na düzenlenmeye çalışılan kumpasla ilgili hukuki süreç başlatıldı.

Samanyolu Yayın Grubu'na kurulan kumpasla ilgili hukuki süreç başlatıldı

Samanyolu Yayın Holding avukatı Hasan Günaydın, sahte delil üretme çabası olarak yorumlanan olayın takipçisi olacaklarını açıkladı. Samanyolu Yayın Grubu'na yönelik kumpas girişiminin deşifre olmasıyla, olay yargı zeminine taşındı. Samanyolu Yayın Holding avukatı Hasan Günaydın, "Son günlerin moda deyimiyle Samanyolu Yayın Grubuna yönelik olarak bir kumpas girişimi somut olarak tespit edilmiştir. Bu girişim ile bir suç ve suç delili oluşturulmaya çalışılmıştır." dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Gizli Arşiv isimli hesap tarafından kendisine ulaşıldığını söylen kurum çalışanı, Samanyolu Televizyonu çalışanlarına ait belgeleri bu kişilerle paylaştığını, bazı belgelerin içlerine suç unsuru konularak kendisine geri gönderildiğini itiraf etmişti. Çalışanın bir yakınının ihbarıyla deşifre olan kumpas girişiminin ardından, şahsın bilgisayarında, bir muhabirin bilgisayarından alınmış ve içine suç unsuru eklenmiş bu belge ele geçirilmişti. 

Samanyolu Yayın Holding A.Ş Avukatı Hasan Günaydın, durumun TCK 271'de geçen "işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak şekilde uyduran kimseye üç yıl hapis cezası verilir" şeklindeki "suç uydurma" tanımının kapsamına girdiğini söyledi. 

Samanyolu Yayın Holding avukatı Hasan Günaydın, "Samanyolu çalışanının itirafı sonucunda bir belgeye suç oluşturacak. Eklemeler yapıldığı tespit edilmiştir. Bu çerçevede Samanyolu Yayın Grubu adına tarafımızca yasal başvurular yapılmıştır." dedi.

Şüpheliler hakkında yasal başvuruların yapıldığını ifade eden Günaydın, "Yasal düzenlemelere aykırı suç teşkil eden girişimlere karşı hukuki girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

<< Önceki Haber Büyük kumpasla ilgili gereken adım atıldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER