Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre son hava tahminleri şöyle...

Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Sıcaklık Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İstanbul'un Anadolu yakası, Kırklareli, Edirne, Sivas, Van, Bitlis ve Muş ile gece saatlerinde Tekirdağ, İzmir, Manisa, Kütahya ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise, genellikle güney ve güneybatı, akşam saatlerinde doğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ile zamanla Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda, gece saatlerinde İç Ege'de kuvvetli esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (20) 

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (19) 

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı. (22) 

ADANA: Az bulutlu ve açık. (23) 

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (21) 

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı. (15) 

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, zamanla yağmurlu.(11) 

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu. (20) 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu yakası, zamanla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İzmir, Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyıları ile gece saatlerinde iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Zonguldak, Bartın ve Sinop ile zamanla Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğle saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
<< Önceki Haber Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER