Bu görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Türkiye’yi dehşete düşüren görüntüler polisi harekete geçirdi. Bursa’da polis operasyon yaptı. 110 kilo esrar, 350 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. 50 kişi gözaltına alındı.

Bu görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Uyuşturucu alan çocuklarla ilgili işlem yapmayan polislere inceleme başlatıldı. Bursa’da ikisi 14 yaşında çocuk olan üç kişinin uyuşturucu kullanırken ölümle burun buruna gelmesi Türkiye’yi dehşete düşürdü. Çocukları ölümle burun buruna getiren skandal Bursa’yı karıştırdı. Olay yerine gidip de işlem yapmayan polisler hakkında inceleme başlatılırken, çocukların sentetik uyuşturucuyu aldıklarını söyledikleri Roman mahallesine operasyon düzenlendi. Baskında 110 kilo esrar, 350 gram sentetik uyuşturucu maddesi ele geçirilirken 50 kişi de gözaltına alındı.  

SAVCILIKTAN TAHKİKAT

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Bursa Emniyeti’nden skandalla ilgili yapılan açıklamada ihbarın gelmesinin ardından gençlerin baygınlık geçirdiği yere 5 ekibin sevk edildiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı ile görüşülerek şahıslar hakkında gerekli tahkikatın başlatıldığı kaydedilen açıklamada, “Olay yerine giden polis memurlarından olay ve şahıslarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasında ihmali görülenler hakkında idari inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

BASKINDA 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Bursa polisi Çevik Kuvvet desteğiyle dün sabah saat 04.00’de Romanlar’ın oturduğu Orhaniye ve Sinan mahallelerine baskın yaptı. 24 ayrı adresin kapılarını, koç başlarıyla kırarak girdi.

Operasyonda, narkotik köpekleri de görev aldı. Tavana gizlenen uyuşturucular bulundu. Küçük küçük paketler halinde çıkılanan esrara el koyuldu. Ayrıca bir evdeki kullanılmayan halı rulolarının içine saklanan kubar esrar ile uyuşturucu haplar da ele geçirildi.Toplamda 110 kilogram esrar, 350 gram sentetik uyuşturucu yakalandı. Sokak satıcısı ve uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen 9’u kadın toplam 50 kişi sorguya alındı.

Okullarda uyuşturucuyu Meclis'e taşıdı

Bağımsız Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, tehlikeli boyutlara ulaşan okul önlerinde uyuşturucu satışını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.  

Hami Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlamasını istediği önergede şu soruları yöneltti: "Uyuşturucu maddelerin kullanımının ve bilhassa okul çevrelerinde satışının engellenmesi konusunda hangi çalışmalar yapılmaktadır. Uyuşturucu madde kullanımı ve satışının son zamanlarda artış gösterdiği doğru mudur. Doğruysa, bu artışa karşı hangi tedbirler alınmaktadır"

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Bu görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER