Bu feryadı duyun!

Dershanelerin kapatılması konusunun asıl öznesi vatandaşlar seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bu feryadı duyun!

Dershanelerin kapatılması taslağı gündeme bomba gibi düştü. Her kesimden insanlar konunun boyutlarını ve eğitime yansımalarını tartışıyor. Konunun öznesi olan öğrenciler ve veliler ise haklarında verilen kararların mağduru durumunda. 

Samanyolu Haber televizyonunda yayınlanan Merhaba Haftasonu programına vatandaşlardan tepki mesajları yağdı. Kimi evladının durumunu merak ederken, kimi de dershanelerin yardımı ile ulaştıkları başarı hikayelerini paylaştı. 


İşte vatandaşlardan gelen endişe ve tepki dolu mesajlar:


Dershanelerin kapatılması biz öğrenciler için büyük bir sorun. Çünkü devlet, okul kitaplarımızın içini tamamen boşalttı. Okulda yeterli öğretim göremiyoruz. Doğal olarak biz öğrencilerin iyi bir geleceğe sahip olması ve iyi bir meslek sahibi olabilmemiz için dershanelerin kapatılmaması lazım. Kendi başımıza bu öğretim şekliyle hiçbir yere gelmemiz asla mümkün değil.

Elif Küçükaslan

*
İyi yayınlar Çok merak ediyorum. Bu taslaktan kim ne kazanacak? . Eğitim seviyesinin yükselmesi için çabaladığını söyleyenler. Bunun büyük bir yanlış olduğunun farkında değil midir? Ben Bitlis ten yazıyorum sizlere. Bırakın da bu insanlar en büyük ihtiyaçları olan ders çalışabilme arzusunu kaybetmesinler. Okulların hali sistem ortadayken bu nasıl uygun görülür. 

Gürcan Keleş 

Ben lise 1 öğrencisiyim dershaneler olmasaydı asla Anadolu lisesini kazanamazdım ve şimdi önümüzde üniversite sınavı var dershaneler olmadan sınava nasıl hazırlanacağız? Bizim suçumuz ne...

İsimsiz 

Benim kızım İstanbul’un göbeğinde Gaziosmanpaşa da 43 kişilik sınıfta eğitim görüyor. 63 kişilik sınıflar da var. Bu normal mi?

Nurullah gündüz


Ben diyarbakırlıyım ve o dersaneler olmasaydı bugün psikiyatr olamayacaktım, bu kadar açık ve net...

Mahir Yeşildal 

Meslek lisesi mezunuyum. Matematiği, Fen'i Dershanede öğrendim. Dershaneler olmasa ben de MEB de öğretmen olamazdım! 

Kenan Genç
 
Dershaneler kapanırsa Liseyi bitirmiş binlerce kişi üniversiteye nasıl hazırlanacak. ? Bakan takviye kurslarından bahsediyor aynı hoca neyin takviyesini verecek. 

Fatih Şahın

Özellikle sayın başbakanıma seslenmek istiyorum.

Ben Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Benim dönemimde ne ailemde ne de okulumda yüksek öğrenime yönelik hiç bir bilinç, yönlendirme ve gayret yoktu. Sınıfımı her yıl bütünleme kurslarıyla zar zor geçiyordum. Lise son sınıfta bir arkadaşımın ısrarıyla dershaneyle tanışmasaydım asla tıp fakültesini kazanamazdım ve hekim olamazdım. Çok şükür hem memur olarak yıllarca devletime hizmet ettim hem de kurucusu olduğum ve yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğüm şirketlerimizde 400 kişinin istihdamına vesile oldum. Sayın başbakanımdan olaya müdahale edip üniversite eğitimine geçiş sisteminde köklü bir değişiklik olmadan dershanelerin kaldırılmasına asla müsaade etmemesini istirham ediyorum.
 
Uz. Dr.Şükrü Yücel
Afyon Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı 


5 çocuğu olan işçi emeklisi bir ailenin en küçük çocuğuyum.  Büyük kardeşlerim dershane imkanı bulamadığı için üniversite okuyamadı. Ben liseyi bitirince diğer kardeşlerim sayesinde dershaneye gittim. Matematik öğretmeni oldum. Şu an 78 çalışanı ve iki şubesi olan bir dershanenin kurucusuyum. O dönemde sınıf veya semt arkadaşlarımdan dershaneye gitme imkanı bulamayanların hiçbiri üniversite okuyamadı. Ayrıca merak ediyorum. Sayın Başbakan veya sayın bakanın veya sayın milletvekillerinin çocukları üniversiteyi nasıl kazandı? Dershane olmadan özel ders olmadan…?

Murat Özte


Sayın yetkili;
 
Bir baba ve veli olarak kızım dershaneye devam etti. Hiçbir zaman zararlı bir şeyler öğrenmedi. YGS ve LYS sınavlarında Türkiye’de ilk 1000 içine girdi. Burslu olarak özel bir üniversitenin tıp fakültesini kazandı. Dershanelerin kapatılmasını istemiyoruz. Öğrencilerimize sahip çıkıyor. Kötü alışkanlık edinmesine engel oluyor. Ayrıca eğitim eşitliğini sağladığını düşünüyorum.
 
Şimdi zengin insanlar evinde çocuklarına özel hocalar tutarak özel ders verdireceklerdir. Varoşlar ve doğuda ki binlerce öğrenci artık sınavları kazanması imkânsız hale gelecektir.
 
Sizler bu zor yarışı başka bir şekilde kaldırırsanız, eğitim seviyesini tüm ülkede ve tüm okullarda eşit hale getirirseniz ve üniversite kontenjanlarını artırıp bu sınavı kaldırırsanız bizler niye çocuklarımızı dershanelere gönderelim ki.

Ama şu an için bir veli olarak ben dershanenin bir zararını görmedim. Aksine çok faydasını gördüm.

Eğer dershaneler kapatılırsa; buralarda geçirilecek zaman artık, kahvelerde, kefelerde, internet başında geçirilecektir. Lisede, ortaokulda çalışmayan gayret etmeyen öğrencilerimiz üniversitelerde çok daha zorlanacaklardır. Saygılarımla…                         
 
Necmi Yılmaz


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER