Bozdağ'dan hakim ve savcılara operasyon itirafı

22 Temmuz hukuksuz sahur operasyonlarından sonra bugün de emniyet mensuplarına yönelik ikinci bir operasyon başlatıldı. Konu ile ilgili soruları cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ilginç açıklamalar yaptı.

Bozdağ'dan hakim ve savcılara operasyon itirafı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kendisine sorulan emniyet mensuplarından sonra yargı mensuplarına da operasyon olacak mı sorusuna dolaylı olarak 'evet' dedi.

İşleyen bir yasal süreçlerle ilgili değerlendirmede bulunmanın doğru olmayacağını belirten Bozdağ “Süren bir adli süreç var. Sürecin hukuk içinde işleyip işlememesi önemlidir. Eğer süreç usul mevzuatına uygun hukuka uygun işliyorsa orada sorun yoktur.” ifadelerini kullandı. Bozdağ operasyonlar usul mevzuatına uygun olduğunu belirtti ama sahur operasyonlarının usulsüzlüklerine değinmedi. Sahur operasyonlarında polislerin gözaltı sırasında, kendileri teslim olmalarına rağmen arkadan ve önden kelepçelenmeleri, sahur ve iftar yaptırılmaması, gözaltı süresi bitmiş olmasına rağmen ‘muhafaza edilme' adı altında hukuksuz bir şekilde 4 gün fazladan adliyede alıkonulması hakkında bugüne kadar hiç konuşmadı, bu hukuksuz operasyonların arkasında durdu.
"'KAÇ İSMAİL KAÇ' OLAYINI GÖRMEZDEN GELDİ"
Hakim İslam Çiçek'in ‘Paşa gönlüm bilir' diyerek istediği ifadeleri tutanağa geçeceğini söylemesi, polislerin bayramda aileleriyle görüştürülmemesi gibi bir çok insan haklarına aykırı, usule aykırı muameleleri görmezden geldi. Ayrıca Bozdağ bu usulsüzlükleri görmemesi bir yana bunları dile getiren medya kuruluşlarını da algı operasyonu yapmakla suçladı. Hükümet yandaşı kanalların ve muhabirlerin 22 Temmuz operasyonlarının ilk dakikalarından itibaren kimsenin malumu değilken gözaltına alınacak polislerin listelerini vermesi, soruşturma kapsamında paralel yapının geçmemesine rağmen paralel yapı safsatasını operasyonları bağlama çalışmalarını görmeyen Bozdağ  “Onun için diyoruz ki bırakın soruşturma hukuka uygun bir şekilde işlesin. Ve zaten işleyen soruşturma sonunda gerçeği ortaya çıkaracaktır. Hepimiz onun sonuçlarını bekleyelim diyorum.” dedi. Ama Bozdağ Başbakan Tayyip Erdoğan'ın operasyonlar sürerken gözaltına alınan Emniyet Müdürü İsmail Arslan'ın annesi için okuduğu son 5 cüzü ailelerden okumasını istemesine karşı miting meydanlarında “içerde Kuran okuyacak çok zamanın olacak.” belirterek yargıyı yönlendirme çalışmasını görmedi. Ayrıca Bozdağ 22 Temmuz'un sembolü haline gelen Hakim İslam Çiçek'in odasında görüldükten sonra Çiçek'in arkasından ‘Kaç İsmail kaç' olayını da görmezden geldi.

HAKİM VE SAVCILARA OPERASYON İTİRAFI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kendisine sorulan emniyet mensuplarından sonra yargı mensuplarına da operasyon olacak mı sorusuna dolaylı olarak 'evet' dedi. Bakan Bozdağ, 22 Temmuz'da başlayan operasyonların savcı ve hakimlere uzanacağını “Hakim ve savcıların soruşturulması ve kovuşturulması usulü farklı diğer kamu görevlilerine göre farklılık arz ediyor onlarla ilgili ayrı bir prosedür var.” diyerek itiraf etti.

Adalet Bakanı yapılacak operasyonu önceden biliyor mu?


AKP hükümeti Adalet Bakanı'nın operasyonların merkez üssünde yer alması, operasyonların hukuki değil siyasi olduğunu da gösteriyor. Bozdağ, operasyonun hakim ve savcı ayağını deşifre etmesinden sonra “Bizim böyle bir çalışmamamız yok, bununla ilgili hangi kurumsa o bu işleri yapar siyaset kurumu bunları yapmaz.” diyerek söylediklerini kurtarmaya çalıştı.Zaman
<< Önceki Haber Bozdağ'dan hakim ve savcılara operasyon itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER