Borsa İstanbul Başkanı'ndan ilginç açıklama

Bank Asya'ya yönelik başlatılan linç ve karalama kampanyasının ardından bankanın 'gözaltı pazarına alınması' kararını BİST Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı İb­ra­him Tur­han vermiş.

Borsa İstanbul Başkanı'ndan ilginç açıklama

Ga­ze­te­ci­le­rin so­ru­la­rı­nı ce­vap­la­yan Bor­sa İs­tan­bul (BİST) Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı ve Ge­nel Mü­dü­rü İb­ra­him Tur­han, Bank As­ya'nın gö­zal­tı pa­za­rı­na alın­ma­sı­na ken­di­si­nin ka­rar ver­di­ği­ni söy­le­di.

Tur­han bir ga­ze­te­ci­nin, “Ser­ma­ye Pi­ya­sa­sı Ku­ru­lu'nun ta­le­bi­ne rağ­men Bor­sa İs­tan­bul'un Bank As­ya'nın gö­zal­tı ka­ra­rı­nı al­dır­ma­dı­ğı ya­zıl­dı. Bank As­ya'da son du­rum ne­dir” so­ru­su­na, "Bu bir ke­re doğ­ru de­ğil. Ka­mu­oyun­da bel­ge di­ye bir şey ya­yın­la­dı.
Ya­ni o id­di­a edi­len şey­le hiç­bir ala­ka­sı yok. Kal­dı ki şir­ket­le­ri gö­zal­tı pa­za­rı­na al­mak Bor­sa İs­tan­bul'un yet­ki­sin­de, 'Ser­ma­ye Pi­ya­sa­sı Kurulu'ndan bu­nun için izin al­mak ve­ya on­la­rın ona­yı­na bu­nu sun­mak' di­ye bir şey söz ko­nu­su de­ğil" şek­lin­de ce­vap­la­dı.

FİNANSAL SONUÇLARA BAKACAĞIZ

Tur­han, "Bank As­ya'nın du­ru­mun­da bir de­ği­şik­lik var mı? Ye­ni­den göz­den ge­çir­me var mı” so­ru­su­na ise şu ce­va­bı ver­di: "Gö­zal­tı pa­za­rın­da­ki bü­tün şir­ket­le­ri za­man za­man ar­ka­daş­la­rı­mız de­ğer­len­di­ri­yor­lar. Şim­di ta­bi­i bu dö­nem­de şir­ket­le­rin 3'ün­cü çey­rek fi­nan­sal ve­ri­le­ri açık­la­na­cak. On­la­rı da dik­ka­te ala­ca­ğız, de­ğer­len­di­re­ce­ğiz."

Bugün
<< Önceki Haber Borsa İstanbul Başkanı'ndan ilginç açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER