Böcek komplosunu deşifre eden Palaz'dan açıklama

Başbakanlık’taki böcekle ilgili ‘Raporu tahrif et’ baskısına direndiği için TÜBİTAK başkan yardımcılığı görevinden alınan Palaz, “Sözlerimin arkasındayım.” dedi.

Böcek komplosunu deşifre eden Palaz'dan açıklama

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile TÜBİTAK’ın dün yaptığı açıklamalarla ilgili Zaman’a konuşan Palaz, “Bunlar resmi açıklamalar. Resmi kurumlardan ne bekliyordunuz ki! (Perşembe günü) yazılı bir açıklama yaptım. Ne demişsem o. Arkasındayım.” ifadelerini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile TÜBİTAK birer açıklama yaparak TÜBİTAK’taki görevinden istifa eden Hasan Palaz’ı yalanladı. Zaman’a konuşan eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, “Bunlar resmi açıklamalar. Resmi kurumlardan ne bekliyordunuz ki! Dün (perşembe) yazılı bir açıklama yaptım. Ne demişsem o. Arkasındayım.” dedi. Bakan Işık’ın, “Savcılığa suç duyurusunda bulunsun.” çağrısı ile ilgili ise, “Ben kamuoyuna bir açıklama yaptım. Bildiklerimi ifşa ettim. Birebir tartışmanın içine girmem. Suç duyurusuna gelince; farklı şeyler var, biraz bekleyeceğim.” karşılığını verdi.

BAKAN IŞIK: BÖYLE BİR İDDİASI VARSA YARGIYA TAŞISIN

Zaman gazetesinin haberine göre, dün Gaziantep’te gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Fikri Işık, “Bilim Kurulu kararı ile görevden alınan birinin kendisine, yani hiç kimse ayranım ekşi demez. Ama böyle bir iddia ile bağlantı kurulması çirkin. Uzaktan yakından bir alakasının olmadığını söyleyebilirim. Kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa bunu yargıya taşımak zorunda.” ifadelerini kullandı.  TÜBİTAK’tan yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi: “Dr. Hasan Palaz’ın açıklamalarının gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Kendisinin görev değişikliğinin anılan iddialarla ilgisi olmayıp, değişiklik kararı tamamen idari bir tasarruftur.”
<< Önceki Haber Böcek komplosunu deşifre eden Palaz'dan açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER