Bin odalı Saray'la ilgili o soruya cevap verilemiyor

Orman Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 958 ağacın kesildiğini açıkladı. Çevre Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı soruya yanıt vermedi. Mimarlar Odası’nın iddiasına göre 3 bin ağaç kesildi

Bin odalı Saray'la ilgili o soruya cevap verilemiyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM), Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımı sırasında kaç ağacın kesildiğini sordu.

2 KURUMDAN YANIT YOK

Müdürlük, boy, kök sistemi ve çapı itibarı ile teknik olarak taşınmasının mümkün olmadığını belirttiği 958 ağacın kesildiğini açıkladı. 4 bin 369 ağacın ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından taşındığı belirtildi. Aynı soruya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Konunun Cumhurbaşkanlığı’na ve Başbakanlık’a sorulması gerekmektedir” yanıtı verdi. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık ise 30 günlük yasal süre aşılmasına rağmen herhangi bir cevap vermedi.

GECE YARISI YAPTILAR

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için 3 bin ağacın kesildiğini ileri sürdü.
Candan, “Kurumlar '3 bin ağacın yeri değiştirildi' dedi. Oysa o ağaçların hepsi gece kesilerek vatandaşlardan gizlendi” dedi.

BAHÇE BAKIMI 108 MİLYON

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saray yerleşkesinde 670 bin metrekarelik peyzaj bulunduğunu aktardı. 350 bin metrekare işlenmiş peyzaj olduğunu açıkladı.

Candan, “İşlenmiş peyzajın bir metrekaresinin günlük bakım ücreti 60 kuruştur. 350 bin metrekare yeşil alanın bir yıllık bakım ücreti 75 milyon 600 bin liraya mal olur” dedi. Bu rakama yüzde 18 KDV ve yüzde 25 firma kârı ekleneceğini belirten Candan, “Karşımıza 108 milyon liralık israf bedeli çıkıyor” dedi.

SELDEKİ CAN KAYBI ÖNLENİR

Candan, “Saray’ın 1 yıllık bakımına harcanan maliyetle Edirne’de kanal yapılır, su baskınları, can kayıpları önlenir” ifadesini kullandı.BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Bin odalı Saray'la ilgili o soruya cevap verilemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER