Bıçaklı saldırgan yakalandı

HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş, parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Bıçaklı saldırgan yakalandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Hastaneye götürülen Karataş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1986 Ankara doğumlu saldırganın yakalandığını, suçunu itiraf ettiğini açıkladı.

HDP'DEN AÇIKLAMA
Halkların Demokratik Partisi (HDP) genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Ankara il binasında saldırıya uğrayan PM üyesi Ahmet Karataş'ın sağlık durumunun iyiye doğru gittiği ifade edildi. Olay, sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP genel merkezinde gerçekleşti. Eşgali güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen bir kişi HDP genel merkezine geldi.
Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, elindeki bıçağı Karataş’ın boynuna sapladı. Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı. Ağır yaralanan HDP’li yönetici, ambülansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Karataş’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Bu arada saldırı sonrası HDP genel merkezine çok sayıda polis geldi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplamak için çalışma başlattı. Binanı girişine ise güvenlik şeridi çekildi. Bıçaklı saldırganın yakalanması için çevrede geniş çaplı çalışma başlatıldı. 


HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör Twitter'da saldırı ile ilgili ''HDP PM üyemiz Ahmet Karataş  bu sabah il binamızda kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramış, boğazı kesilmiştir.Durumu ağır'' diye yazdı.


<< Önceki Haber Bıçaklı saldırgan yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER