Beşir Atalay'ın Öcalan sözlerine sert tepki!

Geçici Köy Korucuları Federasyonu Genel Koordinatörü Ata Altın, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, "Beğenin ya da beğenmeyin Öcalan Kürtlerin lideri.." söylemine tepki gösterdi.

Beşir Atalay'ın Öcalan sözlerine sert tepki!

  • Altın: Biz Kürtüz ve Öcalan'ı liderimiz olarak görmüyoruz...
Altın, "Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay'ın ; "Beğenin ya da beğenmeyin Öcalan Kürtlerin lideri.." söyleminin çok ağır olduğunu ve biz köy korucuları camiasını derinden üzdüğünü özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

"Sayın Atalay'ın bu söyleminin hükümet söylemi mi yoksa şahsi fikri mi konusuna hükümetin açıklık getirmesini bekliyoruz." diyen Altın, "Biz korucular ve teröre karşı olan diğer Kürt kökenli vatandaşlar olarak, silah ve şiddet yoluyla gündem oluşturan terör örgütünün elebaşını kesinlikle liderimiz olarak görmüyoruz." diyerek tepki gösterdi. Altın yazılı açıklamasında şunları  söyledi; 
"Sayın Atalay'ın bu söyleminin hükümet söylemi mi yoksa şahsi fikri mi konusuna hükümetin açıklık getirmesini bekliyoruz. Biz korucular ve teröre karşı olan diğer Kürt kökenli vatandaşlar olarak, silah ve şiddet yoluyla gündem oluşturan terör örgütünün elebaşını kesinlikle liderimiz olarak görmüyoruz. Silah ve şiddetle değil demokratik yöntemlerle halkı ikna etmekle lider olunur. Şiddet ve silah yolunu seçenler sadece terörist başı ya da çete reisi olabilirler. Ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna ağır bedeller ödemiş korucu camiası olarak Öcalan'ı terörist başı olarak görüyoruz. Biz teröre karşı olan Kürtler olarak Öcalan ve kurduğu terörü meşru olarak görmedik, görmeyeceğiz. Ülkemizin birliği için ağır bedeler ödedik ve yarın gerek duyulursa yine ödemeye hazırız."


<< Önceki Haber Beşir Atalay'ın Öcalan sözlerine sert tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER