Batan gemide ŞOK iddialar

Batan gemiden kurtulan kamyon şoförü Kadir Kalın, geminin battığını görünce can yeleği istediklerini ancak kendilerine yağmurluk verildiğini öne sürdü.

Batan gemide ŞOK iddialar

Kalın, kendisi gibi kamyon şoförü olan amcası ile Balıkesir’in Bigadiç ilçesinden bor madeni yükledikleri kamyonlarıyla İstanbul’a gitmek üzere gemiye bindiklerini söyledi. Geminin, kapaklarının kapanmasının ardından yan yatmaya başladığını anlatan Kalın, şöyle konuştu: “Halatlar serbest bırakılınca gemi bir sağ bir sol yaptı, o anda olanlar oldu. Millet feryat ediyordu o sırada ne Sahil Güvenlik geldi ne jandarma geldi. Sağ olsun limanın botlarını gönderdiler, bizleri öyle kurtardılar. Olay anının vahametini ancak yaşayan bilir. Bağıran, çağıran, salavat getiren, telefonla çoluk çocuğuyla helalleşen feryat eden insanlar vardı, Geminin battığını görünce can yeleği istedik, bize yağmurluk verdiler. Böyle bir şey var mı?” Konuşması sırasında zaman zaman gözleri dolan Kalın, kendisinin kurtulmasına rağmen amcasının kayıp olduğunu söyledi. Bandırma Limanı’ndaki yürüyüş yolunda toplanan vatandaşların endişeli bekleyişleri sürüyor.

BATAN GEMİDEN GERİYE KALANLAR - KARELER

OKSİJEN TÜPLERİ KIYIYA VURDU Ro-Ro gemisindeki çok sayıda malzeme ve oksijen tüpü rüzgarın etkisiyle kıyıya vurdu. Geminin battığı bölgeye yakın olan Mezbahaaltı mevkisinde kıyıya vurmuş tekstil ve boya malzemesi ile oksijen tüpü, pet şişe ve tahta kasa gibi çok sayıda malzeme bulundu. Bazı malzemelerin de kıyıya yakın yamaçlarda bulunduğu gözlendi. KAZA NASIL OLDU? Vali Hatipoğlu, kazanın nasıl olduğuna ilişkin bir soru üzerine şu bilgileri verdi: “Akşam hava muhalefeti nedeniyle denizdeki şartlar ağırdı. Hatta biz de basın mensuplarımızı da alarak olay mahalline gittik. Gerçekten çok dalga vardı. Tabi bu, teknik bir ekip tarafından incelenmesi sonucunda ortaya çıkacaktır. Bize verilen bir bilgide de bu dalgadan dolayı gemide kamyonlarda kaymalar neticesinde olduğu bilgisi geldi. Ama yine ifade ediyorum bu inceleme sonucunda ortaya çıkacaktır.” GEMİ 20-30 METRE DERİNLİKTE “Batan gemi kaç metre derinlikte?” sorusu yöneltilen Hatipoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Gemi 20-30 metre derinlikte, 73 kamyon, 2 otomobil olduğu bildirildi. Bunlardan 6 tanesi römorkör, bunların şoförleri yok çekici olduğu için. Akşam Sahil Güvenliğimize ait bir helikopter sabaha kadar denetimlerine havadan devam etti. 3 römorkörümüz çalışmalarını sürdürdü. Mayın Filo Komutanlığımıza ait gemimiz şu anda limanda, diğer gemiler eşlik ediyor. Bursa’dan gelen Sivil Savunma arama kurtarma dalış ekibi, Balıkesir Belediyesine ait balık adamlar da şu anda gemideler. Bunlar dalış yapacaklar. Tekrar temenni ediyorum; inşallah... vatandaşlarımızın bir kısmı bize belki müracaat etmemiş olabilir. Müracaat etmeyen vatandaşlarımız varsa kurtulup, bu sayıyı ona göre tespite çalışacağız. Çünkü biz yolcuları mürettebatla beraber 100 civarında tahmin ediyoruz. Bu aşağıda da olabilir, belki bir miktar yukarıda da olabilir. Bunu da tespite çalışıyoruz.” KAPTAN VE YARDIMCILARI EMNİYETTE Gemi kaptanı Mithat Altın ve yardımcıları tedavilerinin ardından ifadelerine başvurulmak üzere Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı da batan gemiyle ilgili soruşturma başlattı. DHA
<< Önceki Haber Batan gemide ŞOK iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER