Başörtülülere ve dini değerlere hakaret eden ders kitabı!

Üniversiteli öğrencilere ders olarak okutulan 'Aile Sosyolojisi' adlı kitapta, başörtülü kadınlara ve dini değerlere hakaret edildi.

Başörtülülere ve dini değerlere hakaret eden ders kitabı!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümü 3. sınıfta okutulan, 'Aile Sosyolojisi' adlı ders kitabında, başörtülü kadınlara hakaret dolu ifadeler bulunuyor.

3. bölümün yazarı Prof.Dr. Birsen Gökçe "Türk Kadını ve Çağdaşlaşma"yı anlattığı 76. sayfada kadınların giyim konusunda gerilediğini savunurken dini değerleri töre gibi gösteriyor.

İşte kitabın o kısmında, "KADINLARIMIZIN GİYİM KONUSUNDA DA SON ON YILDA BÜYÜK GERİLEME OLMUŞTUR. 90'LI YILLARIN TÜRKİYESİ'NDE ÇARŞAF, BAŞÖRTÜSÜ VE UZUN PARDÖSÜ İLE DOLAŞANLARIN SAYISININ GİDEREK ARTMASI, ÜNİVERSİTELERDE GİYİM KUŞAM KONUSUNUN HALA GÜNDEMDE OLUŞU, ÇEŞİTLİ GENELGE VE KARARLARLA BU KONUYA DİKKATİN ÇEKİLEREK ÇAĞDAŞ GİYİM KONUSUNDA TARTIŞMALARIN SÜRMESİ GENÇ KIZLARIMIZI YASALARLA TÖRELER ARASINDA BİR AÇMAZA SÜRÜKLEMİŞTİR." ifadeleri kullanılıyor.

Örtünmeyi İslam dininin bir gerekliliği olarak değil töre ve baskılar sonucu yaşanan bir olay gibi gösteren Gökçe, tutucu güçlerin kadınları gerilettiğini ileri sürüyor:

"İŞTE TOPLUMUMUZDA KADIN BİR TARAFTAN ÇAĞDAŞLIĞA DOĞRU YOL ALIRKEN DİĞER TARAFTAN TUTUCU GÜÇLERİN ENGELLEMELERİYLE KARŞI KARŞIYA KALMAKTADIR."

<< Önceki Haber Başörtülülere ve dini değerlere hakaret eden ders kitabı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER