Başbakan cevap verdi: İlk defa o gün orada gördüm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, TİKA tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapıldığı "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" törenine katıldı.

Başbakan cevap verdi: İlk defa o gün orada gördüm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, TİKA tarafından tamamlanan ortak projelerin açılışının yapıldığı "Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" törenine katıldı. Yılmaz Özdil'in sözlerine tepki gösteren Erdoğan, Soma'da 301 kişinin şehit olduğu madenin sahibiyle ilgili olarak "Baştan beri neler söylediler ya. Dediler ki bu patron AK Partilidir. İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisiyle görüşmüş değilim. " dedi.

Erdoğan, Yılmaz Özdil'in Soma faciasıyla ilgili sözlerine ilişkin şunları kaydetti:
"Biz vicdan sahibi bir milletiz. Vicdan sahibi milletin elbette vicdan sahibi devleti olacak. Fakat insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerleriyle yakından alakalı olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye, 'Onlar buna müstahaktır' diyecek kadar seviye kaybından mahrum olanlardır. Bakıyorsunuz, bir diğeri, oda farkı yok, maalesef çok çok ahlaksızca bir ifadeyi kullanıyor. Şimdi ben soruyorum: Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorlar? Diyorum ki sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun, eğer bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyetin mensubusun."

"O GÜNE KADAR KENDİSİYLE GÖRÜŞMÜŞ DEĞİLİM"

301 kişinin şehit olduğu madenin sahibiyle ilgili iddialara da değinen Başbakan Erdoğan, "Baştan beri neler söylediler ya. Dediler ki bu patron AK Partilidir. İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisiyle görüşmüş değilim. Tanımam bilmem. Bu müfteriler bu ülkede benim milletimden bu iftiralarla bir şey sağlayacaklar, sağlayamazsınız. Benim milletim müfterileri bu ülkede çok iyi tanıdı. Utanmadan sıkılmadan yandaşlarına orayı peşkeş çekti diyecek kadar alçaldılar. Bunlar ne derse desin biz ellerini Allah’a açıp bütün bu şehitlerimize Fatihaları gönderenlere, kuran kurslarındaki yavrularımıza onlara ben Allah razı olsun diyorum. onlar bu seviyeye düşmediler, bir şehit ne beklerse onlar onu gönderdiler" diye konuştu.
<< Önceki Haber Başbakan cevap verdi: İlk defa o gün orada gördüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER