Bankacılıkla ilgili en mahrem bilgiler ayağa düşürüldü

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması isteğiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Bankacılıkla ilgili en mahrem bilgiler ayağa düşürüldü

Bank Asya'ya yapılan hukuksuz operasyon sonrası, bankasına sahip çıkan insanlar para yatırmak için şubelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu dayanışma yandaş medya ve AKP içerisinde büyük rahatsızlığa neden oldu. AKP İstanbul Gençlik Kolları üyesi olduğu iddia edilen Burak Kulalı isimli kişi dün itibari ile twitter hesabından Bank Asya'da hesabı bulunan ve bankaya para yatıran isimleri ifşa etti.

Bankacılık kanununa göre mahrem bilgi sayılan ve asla kamuoyuna açıklanamayacak müşterilere ait bu özel bilgilerin twitter trollerine kadar düşmesi akıllarda bu ve başka hangi bilgiler nasıl bu kadar ayağa düşürülüyor sorusunu sordurdu.

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri de bu bilgilerin ne şekilde bu şahısların eline geçtiğini, verdiği soru önergesi vasıtasıyla Efkan Ala ve Ali Babacan'a sordu.

İşte Özcan Yeniçeri'nin verdiği soru önergesi:
 
AKP İstanbul Başakşehir Gençlik Kolları Yedek Yönetim Kurulu üyesi olduğu iddia edilen Burak Kulalı adlı şahsın twitter hesabında (@brkkulali) 05.02.2015 tarihi itibarı ile Bank Asya’da hesabı bulunan ve anılan bankaya para yatıran kimselerin bilgilerini ifşa ettiği görülmektedir.

Buradan hareketle;

1. Anılan şahsın Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları üyesi olduğu iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?  
2. Bahsi geçen kişi bu bilgileri nereden elde etmiştir?
3. Bank Asya’da hesabı bulunan ve anılan bankaya para yatıran kimselerin bilgilerini ifşa eden bahse konu kimse hakkında yapılan işlemler nelerdir?

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bankacılıkla ilgili en mahrem bilgiler ayağa düşürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER