Bakanlık Kutlu Doğum Haftası'nı bu yıl 9 ilde kutlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bu yıl 9 ilde sergiler açacak, konferanslar düzenleyecek.

Bakanlık Kutlu Doğum Haftası'nı bu yıl 9 ilde kutlayacak

Bakanlığın bu yıla özel kutlama programı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in imzasını taşıyor. Bakan Ömer Çelik'in talimatıyla Kutlu Doğum Haftası; İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Konya ve Şanlıurfa'da müze müdürlüklerince veya müze müdürlüklerinin katılımıyla düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Bakan Ömer Çelik, "Ülkemizin çeşitli yerlerinde Peygamber Efendimiz'in(sav) hatırasına hürmeten bir dizi etkinlik planladık. Bu etkinliklerle O'nu anmayı, O'nu anlamayı, kısacası O'nu yaşamayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. Kutlu Doğum Haftası'nda her yıl yalnızca İstanbul Topkapı ve Ayasofya'da programı gerçekleştiriliyordu. 
Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki kutsal emanetlerin fotoğraflarından oluşan "Topkapı Sarayında Hz. Peygamber İzleri" konulu sergi eş zamanlı olarak Bursa, Edirne, Şanlıurfa, Konya, Hatay ve Gaziantep'te halkla buluşacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İnsanlık tarihinin en önemli hadisesi hiç şüphesiz Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyayı teşrif etmeleridir. O'nun dünyaya gelişi ile insanlık zulmün karşısında adaleti, cehaletin karşısında bilgiyi, vahşetin karşısında merhameti, düşmanlığın karşısında kardeşliği görmüştür. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, asırlar boyu insanlığa yol gösterici olmuştur. O'nun yeryüzünü şereflendirmesi ile insanlığın dünü, bugünü ve geleceği aydınlanmıştır. Karanlıklar içerisinde kaybolmuş insanlık onun rehberliğiyle yeniden yolunu bulmuştur. O'nun öğretileri sayesinde insanlık dünyaya sevgi ve şefkat nazarıyla bakmayı öğrenmiştir. İslam âleminin her yıl artan bir heyecanla yaşadığı Kutlu Doğum Haftası; birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürünü daha da genişletip derinleştirmektedir. O'nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, ülkemizin çeşitli yerlerinde Peygamber Efendimiz'in (sav) hatırasına hürmeten bir dizi etkinlik planladık. Bu etkinliklerle O'nu anmayı, O'nu anlamayı kısacası O'nu yaşamayı temenni ediyoruz." dedi.

CİHAN

<< Önceki Haber Bakanlık Kutlu Doğum Haftası'nı bu yıl 9 ilde kutlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER