Bakan'dan cenazedeki görüntülere ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan'dan cenazedeki görüntülere ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gülsuyu’da uyuşturucu karşıtı yürüyüşte hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenaze törenine yüzleri kapalı bazı kişilerin silahla katılmasına ilişkin, “O silahların ne niçin hazırlandığını biliyoruz. Tespit çalışmalarımız sürüyor, kanunun gereği yapılacaktır” dedi.

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu semtinde uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüşte hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.Gedik’in cenazesinin istismar edildiğini dile getiren Bakan Güler, “Ailesi üzerine büyük baskı uygulanmıştır. Örgütün propagandası bu işin içine katılmıştır” dedi. Cenaze töreninde ellerinde silahlar bulunan örgüt üyeleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Güler, şöyle konuştu:

"Orada yapılmak istenen, polisin olaylara müdahale etmesi sağlanacak, cenaze ortamındaki gerginlik kullanacak, çok daha büyük olaylara sebebiyet vermektir. O silahların ne niçin hazırlandığını biliyoruz. Bunlarla ilgili tespit çalışmaları sürüyor, kanunun gereği yapılacaktır. Ne uyuşturucu çetelerine ne yasadışı örgütlerine ne şehir eşkıyalarına asla müsammaha edilmeyecektir."

<< Önceki Haber Bakan'dan cenazedeki görüntülere ilişkin açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER