Bakan Yıldız'dan maden faciasıyla ilgili açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasıyla ilgili konuştu.

Bakan Yıldız'dan maden faciasıyla ilgili açıklama

İşte Yıldız'ın konuşmasının satır başları:

-Ölü sayısı 205'e yükseldi. AFAD ekibimiz hangi hastanede hangi yaralı kardeşimizin bulunduğuna dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybımızla sonuçlanmış bir kazaya doğru gidiyoruz.  7 Tane işçimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Bütün bu işlemler bittikten sonra gerek adli gerek idari soruşmaların yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. İçeride herhangi bir grizu patlaması olmadı. Karbonmonoksit zehirlenmesinden işçi kardeşlerimizin hayatını kaybettiğini görüyoruz. Allah'tan acılı kederli ailelere sabırlar diliyorum, taziyelerimi bildiriyorum. 

- Maden işçilerimiz bir cebe girmişlerse, nefes almalarını sağlayan maskelerini kullanarak kurtulabileceklerini düşünüyoruz.

-İçeride kim olduğuyla ilgili tahmini bir rakam var ama özellikle bu rakamı vermekten kaçınıyorum. İşçi kardeşlerimiz içeriden çıkarıldıkça bu rakamları paylaşacağım..

-İçerideki yangın tamamen söndürülmüş değil ancak İşçilerimizden yanarak vefat eden yok. Zehirlenme sonucu vefat ettiğini düşünüyoruz.

-Yaralılardan 4'ü ağırdı ama artık daha iyiler.. Çeşitli hastanelerdeki 57 yaralımızın da durumunun iyi olduğu yönünde bilgiler geliyor..





<< Önceki Haber Bakan Yıldız'dan maden faciasıyla ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER