''Asıl tehlikenin ne olduğu açıkça görülmüyor mu?''

Cumhuriyet yazarı, itibarsızlaştırılıp üzeri örtülmeye çalışılan Selam ve Tevhid Örgütü soruşturması'nın gelinen noktada ne kadar önemli olduğunu yazdı.

''Asıl tehlikenin ne olduğu açıkça görülmüyor mu?''

Ankara gazetecisi Saygı Öztürk, geçtiğimiz günlerde yazdığı yazıda Selam ve Tevhid Örgütü soruşturmasının önemine vurgu yapmış, bu örgütün geçmişte işlediği kanlı cinayetleri yazmıştı. Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen'se örgütle ilgili Öztürk'ün yazdığı yazıyı alıntıladı, sonunda da ''Daha fazla söze gerek yok. Asıl tehlikenin ne olduğu açıkça görülmüyor mu?'' diye sordu.

''UYDURUK DENİLEN ÖRGÜT BAKIN KİMLERİN KATİLİ?''

Ali Sirmen yazısında şunları yazıyor: ''Değerli gazeteci Saygı Öztürk, 1 Ağustos 2014 tarihli köşesinde “ ‘Uyduruk’ Dedikleri Örgüt Bakın Kimlerin Katili” başlıklı yazısında, Selam Tehvid örgütünün oluşturduğu tehdidin, iktidar ve kimi yandaşları tarafından azımsandığını, oysa Saadettin Tantan’ın İçişleri Bakanlığı sırasında 17 Ocak 2000 tarihinde, Hizbullah İlim örgütünün lideri Hüseyin Velioğlu’nun, öldürüldüğü çatışmada ele geçen harddisklerden ve ardından başlatılan Umut Operasyonu’nda Selam Tehvid örgütünün, aralarında Uğur Mumcu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok’un da bulunduğu birçok kimsenin öldürülmesi olaylarının faili olduğunun ortaya çıktığını, bu örgüt ile ilgili soruşturma çerçevesinde haklarında mahkemece dinleme kararı verilmiş olan kişilerden ikisinin de (Mustafa Varank ve Sefer Turan) Başbakan’ın danışmanları olduğunu yazıyor ve ekliyor: 
“Oysa durum öyle bir hal aldı ki 7 Şubat ve 17- 25 Aralık olayları üzerinden mağduriyet oluşturuldu, şüpheliler hakkında sanki polis tarafından mağdur edilmiş havası verildi.” 
Daha fazla söze gerek yok. 
Asıl tehlikenin ne olduğu açıkça görülmüyor mu?  

<< Önceki Haber ''Asıl tehlikenin ne olduğu açıkça görülmüyor mu?'' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER