Arınç: Fitne kelimesini istemeyerek kullandım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dershane temsilcileriyle bir araya geldi...

Bülent Arınç: Fitne kelimesini istemeyerek kullandım

  • Bülent Arınç dershanecilerle görüştü.
  • "1 yıl önce bizim böyle bir çabamız var siz ne düşünüyorsunuz diye sorsaydık daha doğru olurdu." 
  • Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada fitne kelimesini istemeyerek kullandığını söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dershane Dernek Temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşme öncesi Arınç ve dershane temsilcileri kamera karşısındaydı. 

Arınç, "Bu süreci daha önce başlatmalıydık." dedi...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: "Ben üzüldüğüm bir konu bunu daha evvel başarmalıydık. Bu kavga bu gürültü olmadan diyelim ki 1 yıl önceden, 6 ay önceden bizim böyle bir çabamız olacak siz ne düşünüyorsunuz nasıl yapabiliriz diye." 

Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında kullandığı "fitne" kelimesi için de "istemeyerek kullandım" diye konuştu.

Bülent Arınç: "İkinci üzüntüm fitne kelimesini istemeyerek ve arzu etmeyerek kullandım. Bu iki taraf arasında değil yani dershaneler camiasından bir fitne çıkarılmış hükümet tarafından bu fitneye iştirak edilmiş gibi bir algılama çok yanlış olur. Ama birileri bu tartışma içinden bin siyasi sonuç çıkarmış istemiş olabilirler."

Başbakan Yardımcısı tarafların birbirine düşürülmek istendiğini iddia etti.

Arınç: "Ben ne dershaneleri temsil eden şu cemaat, şirket ve birlik adına bunu söylemiyorum ama birileri durumdan vazife çıkarmak suretiyle iki tarafın bu karşı karşıya gelişini bir fitne ateşini döndürme gayretine girdi. Onlar bunları çıkarmış değil bun herkes rahatlıkla bilmeli." 

Dershanelerin 2015-2016 eğitim öğretim dönemine kadar faaliyetlerini sürdüreceğini hatırlatan Arınç; dershanelerle müşretek adım atılacağını söyledi:

"Onların önerileri ve yol göstermeleri bizim için önemlidir. Meseleye kategorik ve ideolojik bakmadığımızın ispatı olarak el ele vererek bu meseleyi çözeceğiz."

Dershane dernekleri adına konuşan Özel Dershaneler Birliği Başkanı Faruk Köprülü, tepkilerin saygı çerçevesinde dile getirildiğini hatırlattı. 

Özdebir Başkanı Faruk Köprülü: "Bundan sonraki süreçte birlikte hareket ederek hazırlanacak taslağın beraber olgunlaştırılacağı dileği ve arzusu bizi ve sektörümüzü memnun etti. Henüz anlaşma söz konusu değil şöyle bir karar böyle bir karar alındı diye bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum." 

Güvender Genel Başkanı Eyyüp Kılcı ise dönüşme seçeneklerinin özel okulla sınırlı kalmamasının olumlu bir karar olduğunu söyledi.

Eyyüp Kılcı: "Sadece okulla sorunun çözülemeyeceği kanaatinin hem sayın bakan hem bu süreci yöneten arkadaşlar ifade etti. Öyle bir konudan meselenin açılıp daha çok alternatifle kurumların önüne çıkılabileceği gibi bir olgunun oluşmuş olması yetkililerle bizim için olumlu bir gelişme."

<< Önceki Haber Arınç: Fitne kelimesini istemeyerek kullandım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER