Anneler Günü töreninde yürek dağlayan cümle

63 ülkeden 180 annenin katıldığı 'Anneler Günü' etkinliğinde ödül alan fedakar anneler, duygularını dile getirdi. Sevgi Anne'nin cümleleri ise, törene damga vurdu.

Anneler Günü töreninde yürek dağlayan cümle

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu’nun düzenledıği 2014 Anneler Günü Ödül Töreni’nde büyük heyecan yaşandı. Etkinliğe 63 ülkeden 180 anne katıldı.

Dil­le­ri, din­le­ri, renk­le­ri ve kül­tür­le­ri bir­bi­rin­den fark­lı an­ne­ler İs­tan­bul'da "Dün­ya An­ne­ler Gü­nü"nde bu­luş­tu. Prog­ram­da fe­da­kar­lık­la­rıy­la öne çı­kan an­ne­le­re, An­ne­ler Gü­nü özel ödül­le­ri ve­ril­di.

Ba­ran Ulus­la­ra­ra­sı Öğ­ren­ci ve Kül­tür Fe­de­ras­yo­nu, ön­ce­ki ak­şam, ço­cuk­la­rı Tür­ki­ye'de oku­yan 63  ül­ke­den 180 an­ne­yi İs­tan­bul'da bu­luş­tur­du. Mas­lak TİM Show Cen­ter'da­ki prog­ra­mın dü­zen­le­me ko­mi­te­sin­de Es­ra Ka­vur­ma­cı, Bey­da Şü­kür, Şük­ran Ak­bu­lut, Tür­kan Boy­dak, Emel Du­man­ka­ya ve As­lı­han Er­ki­şi gi­bi ta­nın­mış isimler yer al­dı.

FARK­LI GÜ­ZEL­LİK­LER

"2014 yı­lı An­ne­ler Gü­nü En İyi Ge­le­nek­sel An­ne Ödü­lü", oyun­cu Öz­lem Tür­ka­d’­a ve­ril­di. Tür­kad, duy­gu­la­rı­nı şöy­le di­le ge­tir­di:

"Ödü­le, 'Sek­sen­ler' di­zi­sin­de oy­na­dı­ğım Ru­ki­ye ro­lüy­le la­yık gö­rül­düm. Onun için bu­ra­da­yım. Ama bu ve­si­ley­le çok fark­lı gü­zel­lik­ler­le de kar­şı­laş­tım. 63 ül­ke­den an­ne­ler bu­ra­da. Onun için de bü­yük mut­lu­luk du­yu­yo­rum.”

"An­ne­ler Gü­nü Onur Ödü­lü"  Sev­gi Kar­yağ­dı­’ya ve­ril­di. Kar­yağ­dı 7 ya­şın­da­ki kı­zı ve 3 ya­şın­da­ki oğ­lu ile bir­lik­te sı­fı­rın al­tın­da 50 de­re­ce­yi gö­ren bir ül­ke­ye, Baş­kur­dis­ta­n’­a git­miş­ti. Ama­cı in­san­la­ra eği­tim umu­du ol­mak­tı. Ne var ki eşi­ni ve oğ­lu­nu bu uğur­da top­ra­ğa ver­miş­ti.

ÖZ­DİL­Lİ'NİN MUT­LU­LU­ĞU

Bir­lik­te da­vet edil­me­le­ri­ne rağ­men An­ka­ra'da­ki an­ne­si­nin prog­ra­ma ka­tı­la­ma­dı­ğı­nı söy­le­yen man­ken Gi­zem Öz­dil­li de, "63 ül­ke­den 180 an­ne bu­ra­da. İna­nıl­maz bir mut­lu­luk. An­ne ol­ma­nın di­ni, di­li, li­sa­nı yok. Her­ke­sin an­ne­si, ko­ru­yu­cu me­le­ği. Bu­nu, Dün­ya An­ne­ler Gü­nü  prog­ra­mı sa­ye­sin­de da­ha iyi gö­re­bi­li­yor­su­nu­z” şek­lin­de ko­nuş­tu.

İSTANBUL’LA KUCAKLAŞMA

Prog­ram sa­ye­sin­de Mol­do­va­’dan kı­zı­nın ya­nı­na ge­len Sta­mo­va Ma­ri­a­ ise, ken­di­le­ri­ne bu im­ka­nı sağ­la­yan­la­ra te­şek­kür­le­ri­ni ilet­ti.

Uzun sü­re­dir gö­rü­şe­me­dik­le­ri ço­cuk­la­rı ile “Dün­ya An­ne­ler Gü­nü­” prog­ra­mın­da bir ara­ya ge­len an­ne­ler, bir haf­ta bo­yun­ca ka­la­cak­la­rı İs­tan­bu­l’­da hem kül­tür ku­cak­laş­ma­sı ya­şa­ya­cak hem de ken­tin gü­zel­lik­le­ri­ni do­ya­sı­ya gör­me  im­ka­nı bu­la­cak.

Günseli Kato’ya ödül

"An­ne­ler Gü­nü Ha­yır­se­ver An­ne Ödü­lü"ne ise, Ar­na­vut­lu­k’­ta ya­şa­yan, baş­ta dul ka­dın­lar ol­mak üze­re, bir­çok ka­dı­na mes­lek edin­dir­mek üze­re ku­ru­lan ve kat­kı­la­rın­dan do­la­yı eği­tim mer­ke­zi­ne adı ve­ri­len min­ya­tür sa­nat­çı­sı Gün­se­li Ka­to la­yık bu­lun­du.

SEVGi ANNE’NiN 30 SENELiK HAYALi

Bugün'de yer alan habere göre, Anneler Günü Onur Ödülü’nü kazanan Sevgi Karyağdı, duygularını şöyle dile getirdi: “Her Türkçe Olimpiyatları'nı televizyondan izlediğimde ağlıyorum. Benim çikolata renkli yakışıklı oğullarıma, benim güzel çiçeklerime değmez mi? Ben şu anki tablo için 30 sene hayal kurdum.

Bu sevda için bavulumu elime alıp 4 günde Başkurdistan'a gittim. Benim güzel çiçeklerim dünya ahiret mutlu olsun diye dişlerimin arasına havluları alıp narkozsuz müdahalelere girdim. Bizim aile fotoğrafımız hiç olmadı ama şuradan büyük bir aile var mı?"
<< Önceki Haber Anneler Günü töreninde yürek dağlayan cümle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER