Ankara'da büyük operasyon!

Ankara'da terör örgütü DHKP-C'ye yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi

Ankara'da büyük operasyon!

AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından DHKP-C terör örgütüne yönelik sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. 



AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırılarla ilgili 21 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında DHKP-C'nin Ankara sorumlusu olduğu iddia edilen Gülten M.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
               
AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı binasına yapılan saldırıların ardından yönelik başlatılan operasyon kapsamında, sabah saatlerinde 21 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Sıhhiye'de bulunan Liman-İş Sendikası'nın genel merkez binasına gelen polis ekipleri, arama yaptı. İçerde çalışma yapan ekipler, bazı dokümanlara el koyup buradan ayrıldı. 

Operasyon kapsamında, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nda da arama başlatıldı. Çevik Kuvvet ekipleri bina önünde güvenlik önlemi alırken, binaya giriş çıkışa izin verilmedi. 

DHKP-C'ye yönelik operasyonlar kapsamında arama yapılan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın Örgütlenme Dairesi Başkanı Remzi Çalışkan, sendikada yapılan aramanın düzenlenen son saldırılarla ilişkili olduğunu söyledi. Çalışkan, "Bizim kurumsal yapımızla, kurumsal işleyişimizle Genel-İş Sendikası'nın kurumsal varlığıyla, aranan şahısların herhangi bir ilişkisi, alakası yoktur." dedi. Yapılan aramayı kendilerine yönelik bir saldırı olarak niteleyen Çalışkan, kendilerinin bu tür olaylarla ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını ifade etti.

CHP'Lİ TANRIKULU DA SENDİKAYA GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da polis operasyonu ile arama yapılan Genel-İş Sendikası binasına geldi. Tanrıkulu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Operasyonla bu sendikayı ve Türkiye'de demokrasi mücadelesini itibarsız hale getirmeye çalışıyorlar. Operasyonu ve uygulanan yöntemi nefretle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Sendika binasında polis araması devam ediyor.

<< Önceki Haber Ankara'da büyük operasyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER