Ankara kulislerini karıştıracak bomba iddia!

Sayıştay raporlarının meclisten gizlendiği iddiası tartışılırken Sayıştay Denetçileri Derneği'nden de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ankara kulislerini karıştıracak bomba iddia!

Denetçiler, kamu zararlarını gösteren eklerin Sayıştay tarafından Meclis'e gönderilmediğini iddia ettiler.

SAY-DER'DEN ÖNEMLİ İDDİA 
Sayıştay raporlarının Meclis'ten gizlendiği iddiasıyla başlayan tartışmalara Sayıştay Denetçileri Derneği Say-Der de katıldı. Denetçiler, kamu zararlarını gösteren eklerin Sayıştay tarafından Meclis'e gönderilmediğini iddia etti. 

KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRMİŞTİ 
Meclisteki 2014 yılı bütçe görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporlarındaki sansür iddiasını gündeme getirmişti. 

Sayıştay Denetçileri Derneğinden de bu iddiaları destekler nitelikte açıklamalar geldi. Say-Der yaptığı açıklamada Sayıştay'ı eleştirdi, meclise gönderilen denetim raporlarının denetçi raporları olmadığı tespitine yer verdi.
 
"RAPORUN EKLERİ MECLİS'E GÖNDERİLMEDİ"
Say-Der açıklamasında Sayıştay Rapor Değerlendirme Kurulu tarafından incelenen raporların ekleriyle birlikte meclise gönderilmediğine vurgu yaptı. Açıklamada "rapor eklerinin meclise gönderilmemesi içeriğinin daha iyi anlaşılmasını zorlaştırmıştır" denildi. 

Raporlarla ilgili dikkat çeken tespitlerden önemli bir kısmı kamu zararları ile ilgili. Kamu kurumlarındaki mevzuata aykırı işlemlerin de incelendiğine dikkat çeken denetçiler, hazırlanan Kamu Zararları Raporları'nın henüz kamuoyunda görülemediğini belirttiler.

KAMU ZARARLARI MECLİS'TEN GİZLENİYOR MU?
Sayıştay Değerlendirme Kurulu'nun bu raporların gönderilmeme gerekçesi olarak yargılamanın yetişmemesini gösterdiği belirtiliyor. Ancak Say-Der üyeleri çoğunda yargının tamamlandığı iddiasında. 

<< Önceki Haber Ankara kulislerini karıştıracak bomba iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER