Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç sinyali verdi!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yeni bir anayasa çalışması için Meclis çatısı altında kurulan uzlaşı komisyonunun, uzlaşamama komisyonuna dönüşmek üzere olduğunu belirtti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç sinyali verdi!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Temel Haklar ve Anayasa’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, öğretim görevlileri ve öğrencilere seslendi.

Anayasa Mahkemesi'nin, iktidar ve muhalefet arasında hakemlik yapan bir kurum olduğunu dile getiren Kılıç, “Meclis'te 20 ay öncesinde bir uzlaşma komisyonu oluşturuldu. Üzülerek ifade edeyim ki bu komisyon uzlaşamama komisyonuna dönüşmek üzere. Arzu etmeyiz tabi böyle bir noktaya gelmelerini. Ancak görünen o ki bu çalışmaların olumlu bir şekilde sonuçlanacağı konusunda çok umut var olmadığımızı belirtmek isterim.” dedi. Komisyonun büyük bir özveri ve heyecanla kurulduğunu anımsatan Kılıç, Meclis'teki güçlü parti temsilcilerinin eşit şekilde temsil edilmek üzere bu komisyona üye verdiklerini hatırlattı. 

Bugün gelinen nokta itibariyle komisyon üyelerinin, ceplerindeki kırmızı çizgileri yeni ortaya koyduğunu söyleyen Kılıç, “Görüyoruz ki 18 ay sonra bu komisyonda görev yapan arkadaşlarımız ceplerindeki kırmızı çizgilere havi olan önerilerini ortaya çıkartmaya başladılar. Kırmızı çizgiler ortaya çıktıkça da söylediğimiz yeni bir anayasa kurma arzusu zora girmeye başladı. Sivil toplum örgütlerimiz belki tarihinde hiç olmayacak kadar büyük bir heyecanla uzlaşma komisyonu havuzunu önerileriyle doldurdular. O kadar güzel şeyler geldi ki eğer arzu edilseydi çözülmeyecek hiçbir sorun yoktu. Halkımızdan gelen bu bilgilere baktığımız zaman 29 harfi kapsayacak şekilde projeler vardı. Ancak üzülerek ifade edeyimki bu komisyonda görev alan arkadaşlarımız, tekliflerini sunduktan sonra maalesef anlaşmak üzere, uzlaşmak üzere bir görüşme aşamasına geçemediler.” diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç sinyali verdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER