Ali İsmail Korkmaz davasında karar bekleniyor

Gezi eylemleri sırasında dövüldükten sonra öldüğü iddiasıyla açılan davada bugün karar bekleniyor.

Ali İsmail Korkmaz davasında karar bekleniyor

Ailenin, mahkeme salonuna girmeden önce dışarda polisler tarafında kısa süreli bekletilmesi tepkiyle karşılandı. Müebbetle yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan duruşmaya katılmadı.

Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili açılan davanın 6. duruşması yapılacak. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye alınan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada bugün karar bekleniyor. Dava nedeniyle polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyeye çıkan bütün yollar araç trafiğine kapatıldı. Vatandaşlar ise adliye içine üst kontrolünden sonra alındı. 

Dava için adliyeye gelen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, polis noktasında kısa süre bekletildi. Polis müdürünün gelmesini beklediklerini açıklayan polislere aile ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan tepki gösterdi. Aile ve beraberindekiler polis müdürünün gelmesiyle içeri alındı. Mahkeme salonunda Ali İsmail Korkmaz fotoğrafı baskılı çok sayıda tişört dağıtıldı. HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de Ali İsmail baskılı tişört giydi. 

Davayı Tuncel’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de takip ediyor. 

Sanıklar mahkeme salonundaki yerini aldı. Birinci dereceden sorumlu tutulan ve müebbetle yargılanan polis pemuru Mevlüt Saldoğan'ın mazeret gerekçesiyle bu duruşmaya gelmemesi dikkat çekti. 

CİHAN
<< Önceki Haber Ali İsmail Korkmaz davasında karar bekleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER