'Aksini söyleyene kargalar güler!'

"Hizmet Hareketi’ni bitirme planı"yla ilgili konuşan isimler, çok çarpıcı tespitlerde bulundular..

'Aksini söyleyene kargalar güler!'

  • Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan: Hizmet Hareketi'nin terörle, silahla ilgisi yok, buna kargalar güler..
  • İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Özfatura: Yapılanın ne hukukla ne mantıkla ne de vicdanla ilgisi olduğunu düşünmüyorum..

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in soru önergesiyle deşifre ettiği Hizmet Hareketi’ni bitirme planının yargı ayağının hayata geçirilmesini değerlendiren Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan, “Hizmet Hareketi'nin terörle, silahla ilgisi yok. Aksini söyleyene kargalar güler.” dedi.

-Erdoğan hesap vereceğine, uygulamaları şimdi hayali bir terör örgütünün üzerine yıkmaya gayretinde"-

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sürecinin ardından AK Parti’den istifa eden hukukçu milletvekillerinden Kalkan, “17 Aralık ve 25 Aralık’tan sonra Türkiye’nin çivisi çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık’tan sonraki, yolsuzluk, hukuksuzluk, haksızlık, daha doğrusu kepazeliğin hesabını vereceğine, dünyadaki saygın bir hareketi, sanki darbe yapılıyormuş izlenimi vererek, kendine göre çok doğru bir algı yöntemi uygulayarak, Türkiye’de yapılan bütün haksızlık, hukuksuzluk, yolsuzluk, insan hakları ihlâli gibi bütün uygulamaları şimdi hayali bir terör örgütünün üzerine yıkmaya gayret ediyor. Bunu da Pensilvanya’ya bağlıyor. Bu gerçek değil, iftira, ayıp, yakışıksız. Kimsenin de buna inanacağı kanaatinde değilim.” diye konuştu. 

-"Bunu yapanlar mutlaka hesap verecektir, Başbakan da olsa.”-

Türkiye’nin ilginç bir süreçten geçtiğini, bir kısım medya ve yurttaşların otorite karşısında sessiz kaldığını, medyada ve iş dünyasında ciddi bir yandaş gurubu olduğunu ifade eden Kalkan, “Bu süreç böyle devam etmeyecek, bunu yapanlar mutlaka hesap verecektir, Başbakan da olsa.” dedi. 

-"Hizmet Hareketi'nin böyle işlerle ilgisi yok. Algı yönetimi yapıyorlar."-

Savcının yaptığının hukuka uygun olmadığını savunan Erdal Kalkan, şunları söyledi: “Savcılık makamı da biliyorsunuz, yargı bağımsızlığı tamamen yok edildiği için siyasi iktidarın kontrolü altına girdi. Dava aç diyorlar açıyor, açma diyorlar açmıyor. Türkiye absürd süreç yaşıyor ama bunu aşacak. Hizmet Hareketi'nin böyle işlerle ilgisi yok. Böyle terörle, silahla, hukukdışı eylemlerle ilgisi yok, buna kargalar güler. Algı yönetimi yapıyorlar, 12 yılda medyayı tamamen besleme medya haline getirdiler.”

ÖZFATURA: YAPILANIN HUKUKLA, VİCDANLA İLGİSİ YOK..

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in soru önergesiyle deşifre ettiği Hizmet Hareketi’ni bitirme planının yargı ayağının hayata geçirilmesini değerlendiren Burhan Özfatura, “Yapılanın ne hukukla ne mantıkla ne de vicdanla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

-"Hizmet Hareketi’ne yönelik intikam operasyonu sürüyor."-

İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura, Hizmet Hareketi’ne yönelik intikam operasyonunun sürdüğünü söyledi. Özfutura, “Herkes yurtiçinde ve yurtdışında yapılan hizmetleri ve bunların ülkemiz için yapıldığını yakından biliyor ama maalesef her vesileyle harekete saldırılıyor. Şahsen Türkçe olimpiyatlarının da yurtiçinde yapılamamasına çok üzüldüm. Türkiye için büyük, yararlı bir olay bile yasaklanıyor. Bunun mantıki bir izahı yok.” diye konuştu. 

-"Şu an iktidar tam bir baskı rejimi kurdu."-

Savcıların, devletin bunlarla uğraşacağına PKK, KCK ile uğraşması gerektiğini söyleyen Özfatura, “PKK tarafından kaçırılan çocukları geri getirmek için uğraşsın. Kaçırılan konsolos ve ekibini bulmak için uğraşsın. Türkiye tam bir baskı rejimine döndü. Müslümana yeise düşmek yakışmaz ama şu an mevcut tablo hiç hoş değil. Ülkesini sevenler mutlu değil, ben ülkemde huzur, mantık ve hukukun hakim olması için devamlı dua ediyorum. Şu an iktidar tam bir baskı rejimi kurdu.” dedi.

CİHAN

<< Önceki Haber 'Aksini söyleyene kargalar güler!' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER