Akit muhabiri profesyonel provokatör çıktı

Provokatif tavır ve eylemleriyle tanınan Akit muhabiri Mehmet Özmen bu kez de Kitap Fuarında boy gösterdi.

Akit muhabiri profesyonel provokatör çıktı

Özmen, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Tüyap Kitap Fuarı'nda okurlarının kitaplarını imzaladığı esnada provokatif soru ve tavırlarıyla olay çıkarmıştı. Yaşanan arbedenin ardından "İşte burası paralel örgüt! Paralel örgüt İstanbul’un merkezinde TÜYAP’ta!" diye haykıran Özmen, aslında oraya gelmesindeki niyetini açıkça belli etmiş oldu. Provokatör gazetecinin tahrik edici ve saldırgan hareketleri yandaş medyada görmezden gelinip, Ekrem Dumanlı'nın kavgayı engelleme girişimi çarpıtılarak tokat attığı şeklinde iftira atıldı.

İftira ve yalan haberde sınır tanımayan yandaş medyanın provokatör muhabiri Mehmet Özmen bununla da yetinmeyip, provokasyonlarına yandaş medyanın yayın organı A Haber'de devam etti. Ekrem Dumanlı’nın kendisine tokat attığını iddia eden Özmen, canlı yayınla bağlandığı haber kanalında hakaretlerine devam etti. Olayın iç yüzünü bilmeyen vatandaşları yanlış bilgilendirmeye çalıştı. Açıklamaların devamında ise iftiralarının dozunu artırdı. Hızını alamayan yandaş medya muhabiri, Hizmet Hareketi'ne mensup kişilere ‘paralel örgüt ve terörist’ dedi. Özmen, bu harekete mensup kişilerin İsrail’de ya da Pensilvanya'da yaşaması gerektiğini söyleyerek ahlak sınırlarını aşan cümleler kurdu.  Özmen bağlandığı canlı yayında bile halkı hizmet hareketiyle mücadeleye çağıran provokatif ifadeler kullandı. Kendini mağdur gösterme çabasından vazgeçmeyen Akit Muhabiri, Gazeteciler Cemiyetinden ve Basın Konseyinden kendisine sahip çıkılmasını istedi.

Akit Muhabirinden sonra canlı yayına bağlanan yandaş Y.Şafak yazarı Cem Küçük de Ekrem Dumanlı ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaret ve iftiralarda bulundu. TÜYAP Kitap Fuarına gelenlerin kim olduğunu bilmeden bilinçli olarak toplanıldığını iddia eden Küçük, konuşmasının tamamında tahrik edici ve saldırgan bir üslup kullandı.
Provokatör Mehmet Özmen'in sicili kabarık

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın imza günü düzenlediği alana gelen Özmen, provokatif tavırlar sergileyerek usta gazeteciliğini tekrar sergiledi!

Ancak Özmen'in karıştığı olaylar bununla sınırlı çıkmadı. İşte bunlardan bazıları:

Geçtiğimiz yıl ki İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu'nda çıkan olayların kaynağı Mehmet Özmen idi. Divan Başkanı Köksal Bayraktar'ın gazetecilerin kürsüden inmesini istemesi üzerine kürsüdeki gazeteciler aşağı indirilmişti. Ancak Özmen duruma itiraz ederek kürsüden inmek istemeyince Özmen ile görevliler arasında tartışma yaşanmıştı. Özmen salonda bulunanlar tarafından darp edilmişti.

TÜYAP kitap furanında kitapseverler tarafından kendini Show Tv muhabiri olarak tanıttığı öne sürülen AKİT muhabiri Mehmet Özmen'in bu, kendi kimliğini ne ilk ne de son gizlemesiydi. Daha önce de kendisini Sol Gazetesi'nin muhabiri olarak tanıtıp TKP üyelerini "Gezi Parkı eylemlerine katıldınız mı?" diye aradığı ortaya çıkmıştı. Provokatif muhabire, Sol Gazetesi'nden yalanlama gelmişti. Sol Gazetesi, gazetecilik etiğine hiçbir biçimde sığmayan bu hareketten dolayı söz konusu şahıs hakkında suç duyurusunda bulanacağını ifade etmişti.

Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı döneminde yine sahneye çıkan Özmen, bayrak üzerinden Demirtaş’a bir soru yönelterek yine provokasyon peşinde koşmuştu. “Salonda neden bayrak bulunmadığı” sorusunu yönelten Özmen’e Demirtaş’ın soğukkanlı cevap vermesi ortamı yumuşatmıştı. Akit’in, sitesinde yayınlanan aynı haber için ‘Akit’in sorusu Demirtaş’I terletti’ ve ‘Demirtaş, muhabirimizin salonda neden Türk bayrağı bulunmadığı sorusu üzerine zor anlar yaşadı’ ifadelerini kullanması ne amaçla sorular sorduğunu ortaya koydu.

Aynı muhabir görev aşkından olsa gerek, geçtiğimiz günlerde bu kez de Validebağ'da ortaya çıktı. Validebağ Korusu'nun yanında yapılması planlanan caminin şantiyesi önünde yaşananları görüntüleyen ve Ehli Sünnet TV'den olduklarını söyleyen iki kişinin açıklama yaptıkları sırada Akit muhabiri Özmen, açıklama yapan cübbeli ve sarıklı kişileri “Siz insan değil misiniz, neden buradan dışlanıyorsunuz?” şeklinde kışkırtıcı cümlelerle yönlendirmeye çalışmıştı. Bunun üzerine alanda kısa süreli gerginlik olmuş, kimliğini söylemek istemeyen Akit muhabiri ve Ehli Sünnet Tv'den olduklarını söyleyen kişiler alandan çıkarılmıştı.

Sadece Mehmet Özmen değil, Akit gazetesi de kurumsal olarak provokasyonla beslenen bir yapıya sahip. Akit bunun bir örneğini sene başında Zaman Gazetesi önünde gerçekleşmişti. Sıradan vatandaş kılığında Zaman Gazetesi önüne gelerek provokatif eylemler gerçekleştiren kişilerin Akit gazetesi çalışanları olduğu ortaya çıkmıştı.

(http://www.zaman.com.tr/gundem_eylemcilerin-icinde-zabitalardan-sonra-akit-calisanlari-cikti_2198341.html)
<< Önceki Haber Akit muhabiri profesyonel provokatör çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER