Akil İnsanlar toplantısında sürpriz karar

Akil İnsanlar heyetinin çalışma süresi ne kadar olacak?

Akil İnsanlar toplantısında sürpriz karar

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleştirilen ''Çözüm Süreci Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısı'' sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, toplantıda bir öneri üzerine alınan kararı açıkladı. 

Toplantıda, heyette yer alanların çözüm sürecinde ''neler yapılabileceği ve nelerin yapılmasının zor olduğunu'' söylediğini aktaran Doğan, ''Bu konuda da sayın Başbakan notlarını aldıktan sonra herkesin ifade ettiği görüşlere ilişkin kendi görüşlerini özetledi. Hem cevap niteliğinde hem de toplantının amacının ne olduğunu, bunun bir özet kişiler topluluğu olduğunu, tabii ki toplumda büyük kitlelerin aynı düzeyde olabileceğini bildiğini ama herkesi oraya çağırmanın mümkün olmadığını, özet kitle olarak burada bulunduğumuzu ifade etti'' diye konuştu.

Doğan, çalışma süresine ilişkin bir soru üzerine, ''1 aydı ama sayın Başbakan bir arkadaşın yaptığı öneriyi kabul etti ve 2 ay olarak devam edebilir diye söylediler'' dedi.

Gazetecilerin, ''gruplar bölgelere ne zaman gidecek'' sorusu üzerine, Doğan, grupların inisiyatifine bırakıldığını söyledi. İzzetin Doğan, ''O konuda Başbakan herhangi bir şey söylemedi. Gruplar kendi aralarında kararlaştıracaklar'' ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından açıklama yapan isimler ise şöyle konuştu:

Can Paker: "Şu an söylenecek çok bir şey yok. Daha yeni başlıyor. Sahaya çıkmadan sürecin ne olacağını bilemezsiniz. Olayın daha çok başındayız. Habercilere verecek çok bir şeyimiz yok."

İzzettin Doğan (Cem Vakfı Genel Başkanı): "Çalışma Komisyon'un süresi bir aydı ama bu sürenin uzatılması teklifi geldi. Başbakan da bunu iki aya çıkardı."

Doğu Ergil: "Sanatçılar gazeteler nasıl davranmalı, hangi dili kullanmalı konuları tartışıldı."

Oral Çalışlar: Böyle bir teklifi memnuniyetle kabul ettim. Türkiye’nin kaderini ve geleceğini değiştirmek adına bir şeyler yapmak isteyen biri olarak memnunum. Çözüm sürecini samimi olarak destekleyen ve isteyen insanlar var listede. Bütün isimler çözüm sürecini destekliyor.

Etyen Mahçupyan: "Hükümetin dizayn ettiği bir proje ve sivil toplumun yardımını istediği bir proje. Sürecin başarılı olmasını ve bu hükümetin de bu süreçte başarılı olmasını istiyorum. Vatandaş olarak elimden geleni yapacağım."

Hülya Koçyiğit: "Ben de bir anneyim. Annelerin gözyaşlarının dinmesi için burdaydık."
<< Önceki Haber Akil İnsanlar toplantısında sürpriz karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER