'Akil İnsan' da dershanelerin kapatılmasına karşı!

Dershanelerin önemine dair Akil İnsanlar Heyeti üyesi gazeteci yazar önemli bir tespit yaptı...

'Akil İnsan' da dershanelerin kapatılmasına karşı!

Akil İnsanlar Heyeti üyesi gazeteci-yazar Mustafa Armağan, üniversiteye giriş sisteminde bir değişikliğe gidilmeden, onun bir sonucu olarak ortaya çıkan dershanelerin kapatılmasını yanlış bulduğunu söyledi. 

Bugün TV'de Erkam Tufan'la Analiz programına katılan tarihçi Armağan, üniversite imtihanlarında içerikten yoksun şifreli sorular sorulduğunu dile getirdi. Dershaneleri şifreli soruları deşifre eden kurumlar olarak gördüğünü ifade eden Armağan, tarihçi olmasına rağmen kendi çocuklarının getirdiği bazı tarih sorularını çözemediğini kaydetti. 

Armağan, "O kadar teknikleşmiş ki sorular ve verilecek cevaplar. Dolayısıyla soruları hazırlayan beyin o kadar teknikleşmiş, o kadar içerikten kopmuş ki… Yani olayın bir şey öğretmek değil, oradaki hinliği bul… Şimdi o beyin bu kadar hinlikleri, tuzakları, teknikleri bir takım incelikleri kapsayınca, çocuk çaresiz kalıyor. O da destek alacağı bir kuruma ihtiyaç duyuyor. O kurum da bu şifreyi deşifre ediyor. Dershaneler aslında buradaki şifreye deşifre eden korumlar oluyor. Çocuklara bunun tekniğini öğretiyorlar. 30 saniyede bir soru nasıl çözülür. Nasıl oradaki tuzak fark edilir. Dolayısıyla bu şifre kısmı çözülmeden, bunu deşifre edenlerin ortadan kaldırılması yanlış olur. Sistem bütünüyle değişir, zaten doğal olarak da dershaneler başka bir şeye dönüşür. Kapatılırsa çocuklar çaresiz bir şekilde şifreyi kuranların elinde kalacak." dedi

CİHAN
<< Önceki Haber 'Akil İnsan' da dershanelerin kapatılmasına karşı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER