Ahmet Davutoğlu Suriye'yi sert dille uyardı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye helikopterinin Türk jetleri tarafından vurulmasıyla ilgili ayrıntılı konuştu.

Türk jetleri Suriye helikopterini böyle vurdu

Paris'te konuşan Davutoğlu, cezalandırıcı bir işlem uygulandığını vurguladı. Hem BM Genel Sekreterine, hem Güvenlik Konseyi’ne hem de NATO’ya gerekli bilgiler sunulacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

Sayın Kerry bize Sayın Lavrov’la ilgili görüşmelerine ilişkin detaylı bilgi sundu. Daha sonra alandaki gelişmeler ve Suriye’deki durumun kimyasal silahlarla ilgili alınan kararlardan nasıl etkileneceğini ele aldık. Bizim için hem kimyasal silah saldırısında hayatını kaybeden 1700 kardeşimizin, hem de konvansiyonel silahlarla hayatını kaybeden 100 bin kardeşimizin canlarının aynı değerde olduğunu vurguladım.

"KONSEYİN HAREKETE GEÇMESİ LAZIM"

Bundan sonra atılacak adımlar konusunda temasların teknik düzeyde de temel düzeyde de sürmesi konusunda mutabık kaldık. Bu tür bir eylemin cezasız kalması benzer eylemleri yapacak ülkeleri cesaretlendirir. O nedenle Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmesi lazımdı. Bundan sonra atılacak adımlar konusunda da ekiplerimiz görüşmeye devam edecek.

"İHLAL DEVAM EDİNCE CEZALANDIRILDI"

Bildiğiniz gibi saat 14.30 sıralarında bir Suriye helikopteri uyarılmasına rağmen sınırımızı ihlal etti. Tekrar uyarılmasına rağmen ihlaline devam etmesi üzerine Türkiye’nin uluslararası hukuktan ve angajman kurallarına göre Suriye’nin 400 metre içerisinde cezalandırıcı bir işlem uygulandı.

"GEREKLİ BİLGİLER NATO VE BM'YE SUNULACAK"

Türkiye kendi sınırlarına yönelik bir ihlale kesinlikle izin vermeyecektir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sınırlarımızın ve halkımızın güvenliğini sonuna kadar korumaya kararlıyız. Hem BM Genel Sekreterine, hem Güvenlik Konseyi’ne hem de NATO’ya gerekli bilgiler sunulacak. Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir. Bunun için gerekli önlemler alınmıştır.
<< Önceki Haber Ahmet Davutoğlu Suriye'yi sert dille uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER