Abdülhamid'e dair ortaya çıkan şok iddia

Tarihçi Dr. Hüseyin Özdemir Abdülhamid'in bu kez de özel doktorunun ajan olduğunu iddia etti.

Abdülhamid'e dair ortaya çıkan şok iddia

Tarihçi Dr. Hüseyin Özdemir daha evvel kalp krizinden öldüğünü açıkladığı Abdülhamid'in bu kezde özel doktorunun ajan olduğunu belgelerle sunuyor ve pek çok gayri müslim komiteci doktorun da çift taraflı ajan olduğunu belgeliyor.


Abdülhamid'in veremden değil, kalp krizinden öldüğünü, yazdığı kitapla ortaya koyan tarihçi Dr. Hüseyin Özdemir, şimdi de daha ileri bir araştırmaya imza atarak Aldülhamid'in özel doktorunun ajan olduğunu 'Osmanlı Devleti'nde Bürokrasi' adlı kitabında belgelerle kamuoyuna sunuyor.  Yanişafak'ın haberine göre, Tanzimat ve Islahat fermanlarıyla Osmanlı bürokrasisi içerisinde gayrimüslimlerin hâkimiyet kazandığını ve en sağlam yer zannedilen II. Abdülhamid Han'ın yanıbaşında bile ajanların cirit attığını belgelerle ortaya koyan Özdemir, Mavroyani Paşa' yı bir örnek olarak ele alıyor. Özdemir araştırmasında şu sözlere yer veriyor: '1902 yılına kadar Mavroyani Paşa Sultan II. Abdülhamid'in özel hekimiydi. Saray doktoru olarak V. Murad'ın da doktoruydu.


KOMİTECİ DOKTORLAR

Dr. Mavroyani tarihçilere göre çift taraflı ajandı. Tanzimat sonrası Osmanlı bürokrasisini belgelerle inceleyen bir araştırmacı buna çok da şaşırmaz. Müslüman memurların nasıl geri plana itilip aşağılandığını, gayrimüslim memurların da nasıl en yüksek mevkilere, en gizli yerlere ulaşabildiklerini biraz araştıran görür. Gabriel Noradonkyan adında bir Ermeni komitecisi Hariciye Nazırı yapılır da Saray doktorları, gizli polis müdürü niçin ajan, komiteci olmasın? Bunun bariz bir misali Mavroyani'dir.'
<< Önceki Haber Abdülhamid'e dair ortaya çıkan şok iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER